Milena (54): Zamilovala jsem se do exmanžela své kamarádky. Když jí to řeknu, nikdy mi neodpustí

Milostné příběhy ze života: Zamilovala jsem se do exmanžela své kamarádky. Když jí to řeknu, nikdy mi neodpustí
Zdroj: Freepik

Milena má skvělou kamarádku, s níž prožila nelehké časy během rozvodu. Pak se ale zamilovala do jejího bývalého muže. Když vyjde s pravdou ven, kamarádku dozajista ztratí. Zároveň je ale po mnoha letech s nějakým mužem šťastná.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 01. 05. 2024 13:00

Zuzanu (50) bych nevyměnila ani za nic, je to skvělá kámoška – roky si pomáháme s dětmi a se vším se svěřujeme. Jenomže teď jsem zamilovaná do jejího bývalého, kterého nenávidí. Buď se vzdám vztahu s Mirkem (52), nebo s kamarádkou.

Kamarádka nenechala na svém ex nit suchou

Se Zuzanou jsme byly dlouholetými přítelkyněmi a nedaly na sebe dopustit. Však jsme spolu prožily i ty špatné časy. Obě jsme se rozváděly a nevím, co bychom si jedna bez druhé počaly. Roky po rozvodech jsme se snažily vyjít coby svobodné matky. Kromě praktické stránky jsme se držely nad vodou i psychicky a já za to budu vždycky vděčná.

Pak se to všechno zvrtlo, jak jinak než kvůli chlapovi. Začaly jsme randit, cítily jsme, že už je čas dát mužům další šanci. Zuzana v tom byla o něco úspěšnější. Nechyběla jí odvaha, byla vždy společenská a uměla se bavit skoro s každým. Já jsem spíš introvert a sama se do ničeho jen tak nepustím.

Čili moje kamarádka mě především bavila historkami z posledních schůzek a já měla za sebou jen pár „káviček“ s nemastnými a neslanými adepty. Pak jsem naprostou náhodou potkala Mirka, jejího bývalého manžela. Moc dobře jsem ho osobně neznala, ale z vyprávění to byl pořádný hulvát a proutník. Překvapilo mě proto, jak působí mile a seriózně.

Kamarádčin exmanžel mi dohodil práci

Tou dobou jsem se zrovna rozhlížela po nové práci a věděla jsem, že Mirek pracuje ve firmě, která by mě dost lákala. Využila jsem tedy naší povrchní známosti a požádala ho, aby za mě ztratil u šéfa slovo. Zuzaně jsem to neřekla, zatím to nebylo nutné. Moc jsem si s tou prací stejně nefandila.

Jenže, co se nestalo... Ta práce vyšla a já měla co nevidět nastoupit! Mirek byl pro mě v tu chvíli jediný, koho jsem ve firmě znala a kdo mi tím pádem mohl trochu pomoci se začleněním. Bylo načase říct Zuzaně pravdu. Netvářila se nadšeně, dokonce byla znechucená. „To ti nezávidím, protože jsem slyšela o tý firmě jiný věci. Hlavně mi nevyprávěj nic novýho o Mirkovi,“ odfrkla si.

A já jí nic nevyprávěla. Ani to, že chodím s Mirkem na obědy, dokonce na kafe po práci. Dokonce ani to, že se mi líbí a přijala jsem pozvání na sobotní výlet s obědem. A už vůbec ne to, že jsem si dala s Mirkem pusu a ani jeden nevíme, co si o tom máme myslet. Náš vztah je čerstvý a já ho nechci ohrozit. Navíc vím, že Zuzana nenechá na Mirkovi „nit suchou“. Tak jak bych se obhájila?

Nechci kamarádku zradit, ani ji ztratit

Mám obrovské dilema, Mirka mám fakt ráda a mohlo by nám to klapat. Jen tak někoho si k tělu nepustím a s ním je všechno hezké a snadné. Po posledním zážitku ale vím, že bych o Zuzku jistě přišla. Potkali jsme totiž společně Jirku v centru města. Zrovna mi kupoval květiny a naštěstí to sehrál tak, že to nevypadalo podezřele. Předstíral, že si mě sotva vybavuje.

„Bože, která chuděra si ho nabrnkla. Takovej břídil, co se k ničemu nemá ani v posteli, ani v životě,“ odfrkla si zhnuseně Zuzana. A já mám pocit, že když jí to přiznám, jen si přede mnou odplivne. Znám ji a vím, že tohle prostě nepřijme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články