Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
1. května 2024 13:21
Čas čtení 0:29

Zemřel bývalý zakladatel ODS Miroslav Macek. Měl na kontě nejdražší facku v historii Česka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zemřel bývalý zakladatel ODS Miroslav Macek. Měl na kontě nejdražší facku v historii Česka
Zdroj: Profimedia.cz

Ve věku 79 let zemřel bývalý zakladatel a místopředseda ODS Miroslav Macek.

„Dnes nás překvapila velmi smutná zpráva. Zemřel Miroslav Macek, jeden z mých nejbližších politických spolupracovníků, politik, který měl významný podíl na vzniku české polistopadové autentické pravice, a spoluzakladatel ODS,“ napsal jeho bývalý spolupracovník a exprezident Václav Klaus.

1. května 2024 13:01 Čas čtení 1:12 20 let od vstupu do EU. Tohle jsou největší přínosy jednotné Evropy 20 let od vstupu do EU. Tohle jsou největší přínosy jednotné Evropy

Ten ocenil zejména jeho politické myšlení, formulační schopnosti a přesvědčivé vystupování. Připomněl také jeho mimopolitické aktivity, například spisovatelská díla od pokračování Jirotkova Saturnina přes detektivky po překlady Shakespearových sonetů.


„Jeho milovaným koníčkem byla zahrada, kterou po ‚mackovsku‘ vypiplal do překrásného místa klidu a pohody,“ dodal Klaus.

Macek patřil mezi nejvýznamnější osobnosti občanských demokratů, svoji politickou kariéru zahájil v Občanském fóru, byl i místopředsedou federální vlády Jana Stráského. Do nejširšího povědomí ovšem vstoupil nechvalně proslulou fackou Davidu Rathovi, jemuž se následně musel omluvit a zaplatit 100 tisíc.

Domů
Sdílet
Diskuse