Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2024 14:15
Čas čtení 0:56
Veronika Ábelová

„Stal jsem se parodií sebe sama.“ Chris Hemsworth tvrdě zkritizoval vlastní výkon v posledním Thorovi

„Stal jsem se parodií sebe sama.“ Chris Hemsworth tvrdě zkritizoval vlastní výkon v posledním Thorovi
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po předešlých dílech Thora přišla čtyřka s podtitulem Láska jako hrom, o níž sám představitel hlavní role Chris Hemsworth tvrdí, že se příliš nepovedla. Proč?

Thor: Láska jako hrom z roku 2022 popisuje Thorovu nejtěžší životní cestu, a to hledání vnitřního míru. Odpočinek mu ale překazí galaktický zabiják Gorr the God Butcher, který usiluje o zánik bohů. Thor požádá o pomoc Valkýru, Korga a svou bývalou přítelkyni Jane Foster, se kterými se vydává na vesmírné dobrodružství za odhalením tajemství Gorra se snahou zastavit ho dříve, než bude pozdě.

Doporučeno
PŘEHLED: Na co koukat v květnu? Společnost ti bude dělat návrat Bridgertonových nebo nové Star Wars PŘEHLED: Na co koukat v květnu? Společnost ti bude dělat návrat Bridgertonových nebo nové Star Wars 30. dubna 2024 9:30

Čtvrtý díl Thora byl ale kromě jiného kritizován za hloupý humor scenáristy Taiky Waititiho a nepovedené vizuální efekty. Toho si je vědom i samotný představitel Thora Chris Hemsworth. „Myslím, že jsme se prostě moc bavili. Prostě to začalo být příliš hloupé,“ řekl minulý rok o filmu. A vypadá to, že si za tím stále stojí.

V novém rozhovoru pro magazín Vanity Fair sdělil, že si to stále nemůže odpustit. „Uvázl jsem v improvizaci a šílenství. Stal jsem se parodií sebe sama,“ vyjádřil se v rozhovoru. To se ale nedá tvrdit o předchozích dílech. Jeho kolega Robert Downey Jr., který je představitelem Iron Mana, o jeho výkonu v předchozích dílech řekl, že jsou „impozantním hattrickem“. 

Faktem však zůstává, že výkon samotného Hemswortha byl v posledním Thorovi tím nejmenším problémem a většina kritiky padá nejspíš zaslouženě na bedra režiséra Waititiho, který se svými posledními snímky možná až moc baví a nevěnuje jim takovou seriózní pozornost, jakou by si zasloužily. Snad tedy Thorovi napraví pověst avizovaná pětka, jež zatím nemá název, režiséra ani datum premiéry.

Zpět
Sdílet
Diskuse