Hlavní obsah

Babiš rozjel ve Zlíně kampaň ANO před eurovolbami, lídrem je Klára Dostálová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Obrana svrchovanosti Česka, boj proti nelegální migraci a odpor proti green dealu jsou hlavními body kampaně hnutí ANO před červnovými evropskými volbami. Ve Zlíně tyto priority představil předseda hnutí Andrej Babiš a lídryně ANO pro nadcházející eurovolby Klára Dostálová.

Zlínská kampaň ANOVideo: Aleš Fuksa, Novinky

 
Článek

„Je třeba bojovat proti zelenému šílenství. Je třeba zachovat průmysl a zemědělství. A také suverenitu naší země kvůli zachování práva veta. A také nechceme euro,“ sdělil novinářům na úvod celorepublikové kampaně Babiš.

„Že jsme v Unii, je pozitivní. Ale všichni si vzpomínáme, že naše očekávání byla asi větší. Unie se změnila. Je třeba mít unii svrchovaných států a Evropská rada aby bylo to nejdůležitější místo pro prosazování zájmů jednotlivých členských zemí a ne Evropská komise, která má obrovské kompetence a snaží se často zasahovat do vnitřních záležitostí jednotlivých zemí,“ podotkl Babiš.

Dodal, že priority ANO jsou podle něj v přímém kontrastu proti politice vlády.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Andrej Babiš před modrým kobercem ve Zlíně

Petice ANO proti euru, korespondenční volbě i migrantům mají přes 23 tisíc podpisů

Domácí

Jednička kandidátky, místopředsedkyně Sněmovny Klára Dostálová dodala, že vstup do Evropské unie posunul Česko vpřed. „Bohužel díky některým krokům EU, zejména z posledních let, o tom ale stále více lidí začíná pochybovat. Naše země vstoupila do jiné unie, která byla plná hrdých suverénních států a která myslela na lidi a snažila se jim životy ulehčovat. Dnes bohužel Evropu ovládla zelená ideologie a lidé, my všichni, jsme se v hlavách bruselských úředníků někam vypařili,“ sdělila Dostálová.

Do Evropy chce vrátit „zdravý selský rozum“. „Chci, aby tu Evropa byla hlavně pro lidi a aby se nesnažila o federalizaci a aby respektovala, že Česká republika je suverénní stát plný skvělých hrdých lidí a aby lidé mohli mít pocit, že z Evropy nepadají nesmysly, ale skutečně věci užitečné pro jejich životy,“ tvrdila Dostálová.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Andrej Babiš se chystá na scénu. Ve Zlíně zahájil kampaň svého hnutí ANO pro nadcházející euorovolby.

Na druhém místě kandidátky je poslanec Jaroslav Bžoch, třetí je europoslanec Ondřej Knotek a na čtvrtém místě europoslanec Martin Hlaváček. Pátá je jihlavská zastupitelka, ekonomka a někdejší poradkyně bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) Jana Nagyová, která figuruje v dotační kauze Čapí hnízdo.

Evropské volby se konají 7. a 8. června. Češi v nich vyberou 21 europoslanců, na výběr budou mít ze třiceti kandidátních listin. Vítězství bude obhajovat ANO, které před pěti lety obsadilo šest křesel. ODS obhajuje čtyři mandáty, Piráti tři stejně jako někdejší koalice STAN a TOP 09. SPD a KDU-ČSL mají po dvou europoslancích, komunisté jednoho.

PŘEHLEDNĚ: Kdo bude kandidovat ve volbách do Evropského parlamentu

Eurovolby

Výběr článků

Načítám