Drama v ústavu pro dětské vrahy v Děčíně. Chovanci napadli dozorce a pokusili se utéct

Ústav pro dětské vrahy v Boleticích.

Chovanci ústavu pro dětské vrahy v Děčíně napadli zaměstnance

Děčínští kriminalisté se zabývají případem surového napadení v ústavu pro dětské vrahy v děčínské čtvrti Boletice. Chovanci tam podle informací CNN Prima NEWS před několika týdny zaútočili na jednoho ze zaměstnanců a pokusili se o útěk.

Incident se stal ve večerních hodinách ve Výchovném ústavu a dětském domově se školou v děčínských Boleticích. Tři chovanci podle zdrojů CNN Prima NEWS napadli nočního dozorce a následně se pokusili o útěk. To se jim ale nepodařilo. Jejich hlasité počínání zaslechl další ze zaměstnanců ústavu, který proti nim měl zakročit a přivolat policii.

ČTĚTE TAKÉ: Další oběť kutnohorské sekty. Její guru měl muži vymlátit zuby a nechat ho zemřít v lese

„Děčínští kriminalisté se případem zabývají. Případ prověřují pro trestný čin loupež. Vzhledem k věku zúčastněných osob nemůžeme poskytnout více bližších informací,“ uvedla mluvčí děčínské policie Eliška Kubíčková.

Ředitele ústavu se redakce CNN Prima NEWS písemně dotazovala mimo jiné na to, jestli je napadený pracovník v pořádku a co říká na nedostatek odborného personálu pro práci s dětmi a mladistvými. „Obraťte se prosím na tiskový odbor MŠMT. Všechny otázky zcela jistě dokáží fundovaně odpovědět,“ reagoval ředitel Rudolf Jakubec.

Ministerstvo školství, pod které boletický ústav spadá, o případu napadení evidentně ví, bližší podrobnosti ale nesdělilo. „Uvedené je stále v šetření Policie ČR, v tuto chvíli proto nelze podávat bližší informace,“ napsal redakci vedoucí Oddělení komunikace s médii MŠMT Patrik Kubas.

Dospělým pachatelům hrozí za loupež až desetiletý trest vězení. Mladistvým se ukládá tzv. opatření, a tedy i v případě prokázání viny poloviční sazba vězení. V tomto případě pět let.

V Boleticích nejde o první problém s chovanci

Do Boletic umisťuje dětské vrahy a nezletilé pachatele závažných zločinů soud a ukládá jim ústavní nebo ochrannou výchovu.

Zdejší chovanci o sobě dávají vědět během roku poměrně často. Vloni v září například dva z nich, šestnáctiletý a sedmnáctiletý, napadli během vycházky v obchodním centru v Děčíně třicetiletého zákazníka. Podle rozsudku ho mlátili pěstmi a přidali i kopy do hlavy. Napadený muž utrpěl otřes mozku, zlomeniny zubů a dodnes trpí bolestmi hlavy. Děčínský soud oba útočníky poslal na deset měsíců do vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž v pražských Dejvicích mířil zbraní z okna. Policisté okolí místa uzavřeli

Tagy:
vrah Dejvice Děčín věznice krimi Policie České republiky Boletice chovanci