V balení mražené zeleniny našla myší hlavu. Hned následující den kontaktovala výrobce

Fotografie: Flixtey / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Z tohoto zážitku se mladá žena jen tak nevzpamatuje. Při přípravě mražené zeleniny totiž zjistila, že spolu s ní se na pánvi opéká i myší hlava.

Mladá žena z Vídně si připravovala mraženou zeleninu. Během jejího smažení si však všimla, že mezi kousky brokolice a mrkve se ukrývá i myší hlava. V šoku pak musela k likvidaci jídla přizvat svého otce. Výrobce vyjádřil politování a ženě se za celou situaci omluvil. Z regálů také nechal stáhnout celou šarži této mražené zeleniny.

Velké štěstí bylo, že jídlo neochutnala

„Nechutnou přílohu nedávno objevila obyvatelka Vídně v balíčku mražené zeleniny. Mezi baby karotkou a růžičkami brokolice trčela myší hlava,“ uvádí deník KronenZeitung. Na obrázek skutečně není příliš příjemný pohled a není se co divit, že 23letá žena zpanikařila, když rozpoznala, co ve skutečnosti míchá na pánvi. Nejdříve si totiž ničeho nevšimla, protože hlava myši byla schovaná pod zeleninou.

Naštěstí jídlo nestačila ochutnat. Sílu k jeho likvidaci však nenašla, a tak přivolala na pomoc svého otce. Odporná zelenina tak skončila v popelnici i se samotnou pánví a vařečkou. Hned následující den kontaktovala výrobce a zaslala i pořízené fotografie. Počítala s tím, že na odpověď bude čekat dlouho. K jejímu překvapení se však výrobce k tomuto problému postavil čelem okamžitě.

Koupili si zdánlivě obyčejná vejce. Z toho, co však našli ve skořápce, jim naskočila husí kůže

Výši kompenzace nechtěli komentovat

Ženě se hluboce omluvili. „To je pro nás také velice nepříjemné. Takový případ se stane jednou za deset let. Je pochopitelné, že to tato mladá žena hned vyhodila. Já bych to udělala také,“ citoval mluvčí společnosti Iglo deník Bild. Společnost se sídlem ve Velké Británii také uvedla, že produkt byl sklizen a vyroben v Rakousku jejich dodavatelskou společností. Mluvčí rovněž uvedla, že zvířata jsou v přírodě všude a při sklizni je zpravidla vyplaší hluk strojů.

Této myši se nejspíš nepodařilo utéci a nebyla objevena ani při mytí a kontrole, kterou zelenina před samotným balením prochází. Mladá žena omluvu společnosti přijala a byla jí nabídnuta finanční kompenzace. Její výši však ani jedna ze stran nechtěla komentovat. Předmětnou šarži také nechala firma stáhnout z pultů. Na SvětěKreativity jsem rovněž psali o jiné nechutnosti v jídle. Tady se však ukázalo, že si žena larvy v jídle vymyslela a dostala trest za křivé obvinění.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*