7letá dívka na ulici prodávala limonádu. I díky veřejné sbírce vybrala 350 000 Kč na náhrobek maminky

Fotografie: Depositphotos

Její maminka minulý měsíc nečekaně zemřela. Rodina si však nemohla dovolit nákladný náhrobní kámen. Její malá dcera se rozhodla, že na něj vydělá.

Deník NYPost přinesl zprávu o neuvěřitelném příběhu, který se odehrál v americké Alabamě. Těsně před oslavou svých 30. narozenin tu nečekaně zemřela maminka sedmileté dívky. Holčička byla z matčiny smrti pochopitelně zdrcená. Když však přišla s babičkou na hrob a viděla, že její maminka má místo náhrobku jen cedulku se jménem, rozhodla se, že na drahý kámen vydělá sama.

Holčičku zarazila cedulka na hrobě její matky

Pro všechny to byl velký šok, když 29letá Karli Bordner z americké Alabamy v březnu náhle zemřela. Rodina, včetně její sedmileté dcerky Emouree, byla zdrcena. Když šla pak se svojí babičkou poprvé navštívit hrob své maminky, všimla si, že je tu jen obyčejná cedulka s jejím jménem. Ostatní hroby přitom byly zdobené masivními náhrobky s vyrytými jmény.

Babička malé Emouree musela vysvětlit, že takový náhrobek by stál nejméně 500 dolarů (přibližně 12 000 Kč) a to si momentálně nemohli dovolit. Malá Emouree však chtěla, aby její maminka měla také pěkný náhrobek, a tak se rozhodla, že na něj vydělá sama. Před svým domem si tak otevřela stánek s citronovou limonádou a poprosila všechny příbuzné a známé, aby se o jejím limonádovém stánku zmínili.

Bezdomovec na ulici prodával kávu, ale úřady mu to zakázaly. Lidé se mu složili na vlastní kavárnu

Takový zájem rozhodně nečekala

Nikdo však nečekal, jaký bude mít tato malá holčička úspěch. Její bohulibý záměr se totiž začal masově šířit po internetu a k jejímu stánku začaly proudit davy lidí. Mnozí dali za limonádu mnohem více peněz, než jeden dolar, který požadovala. „Emouree je tak výjimečná, pokud jste si toho ještě nevšimli. Vím, že se na ni její matka dívá dolů a je tak šťastná,“ citoval vyjádření její babičky Jennifer Bordnerové deník NewsBreak.

Lidé také založili veřejnou sbírku a během pouhých pěti dnů se dohromady nastřádalo přes 350 000 Kč. Z této částky však na náhrobek nakonec nepůjde nic. Rodině se totiž ozvala místní kamenická firma, která jim nabídla zhotovení náhrobku zdarma. Všechny peníze tak babička uloží a budou sloužit pro Emouree k financování jejího budoucího vzdělání. Na SvětěKreativity se můžete podívat na jiný úžasný příběh. Žena promluvila do médií a lidé důchodkyni poslali miliony korun.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*