Celebrity

1. května 2024 16:49

Josef Šťastna

Chůva Golda promluvila: Artura jsem viděla v roce 2013, Ivetu Bartošovou trápily vředy

Sebevražda Ivety Bartošové (†48), která dne 29. dubna 2014 skočila v Uhříněvsi pod vlak, otřásla také ženou, která vychovala jejího syna Artura. Zlata Dvořáková zvaná Golda pro deník Blesk popsala, co se jí dnes honí hlavou.

Zlata Dvořáková na tragický odchod Ivety Bartošové vzpomíná s bolestí v srdci. Nejvíce ji trápí, že o ni nejeví zájem Artur Štaidl, kterého chůva vychovala. Golda si myslí, že Artur si nechce připomínat minulost a otevírat staré rány.

„Bolí to, ale snažím se to pochopit. Artur si musel prožít obrovské trauma a možná ho řeší tak, že nechce mít vůbec nic společného s lidmi, kteří by mu připomínali mámu,“ vysvětlila Golda v rozhovoru s redaktory deníku Blesk.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rok od smrti hudebníka Ladislava Štaidla: Zanechal po sobě miliony. Čím je vydělal?

Dvořáková tvrdí, že chtěla Artura kontaktovat, když zemřel jeho otec Ladislav Štaidl. Nakonec to ale neudělala, přeje si, aby se milovaný Artík ozval sám. „Když Láďa zemřel, měla jsem sto chutí Artura obejmout, polaskat. Ale opět jsem mu ani nenapsala. Právě proto, že mu nevidím do hlavičky... To nechávám na něm – když se ozve, budu šťastná. A pokud se objeví, otevřu mu láskyplně náruč,“ vzkázala zdrcená žena.

Golda poděkovala Rychtářovi

Naposledy Golda viděla Ivetu Bartošovou a jejího syna v červenci 2013. Setkání zorganizoval Ivetin tehdejší manžel Josef Rychtář. „Najednou mi zavolal, že by Iveta se mnou ráda narovnala vztahy, trochu jsme se předtím nepohodly, a že pro mě pošle svého syna. Když jsem přijela do Uhříněvsi, byla tam Iveta i Artur, který jinak bydlel už u Ládi,“ popsala Golda s tím, že Rychtář starostlivě skákal kolem Bartošové, kterou trápily vředy.

Josef Rychtář promluvil o sebevraždě Ivety Bartošové:

„Říkala jsem mu, že by ji měl vzít raději do nemocnice. Dal na mě, naložil Ivetu a odvezl do Thomayerky. Já zůstala v Uhříněvsi s Arturem sama. Ještě ten den v nemocnici Ivetu operovali. Ty bolesti způsobovaly vředy,“ popsala chůva, která tvrdí, že Artura znala lépe než jeho vlastní máma.

„Artur mi padl kolem krku a ptal se mě – pamatuješ si, s čím jsem si, když jsem byl malý, hrál? Řekni mi to, prosím... Máma říkala, že tohle víš nejlíp ty,“ dodala Golda s tím, že Artíka znala snad lépe než Iveta. Pak už oddaná chůva mluvit nemohla, její slova smetla vlna slz.

Sdílejte článek
Štítky vlak sebevražda chůva Iveta Bartošová Artur Štaidl Josef Rychtář Uhříněves Zlata Dvořáková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.