Klokaní box: Zvířata se zraněním byla vypuštěna zpět do přírody bez šance na přežití. Dnes je aktivita v mnoha zemích nelegální

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Klokani box
Zdroj: Profimedia

Lidé se někdy ke zvířatům chovají nepochopitelně. V některých zemích ještě dnes existují tradice, které bychom považovali za týrání zvířat. Boxování s klokany je naštěstí už dávnou minulostí. Kdysi ale bývalo nepochopitelnou zábavou pro tisíce lidí.

Dnes se v klecích mezi sebou s boxerskými rukavice bijí obvykle dva sobě rovní lidé. Bojové sporty jsou zábavou, kterou si mnoho osob užívá. V minulosti nicméně lidé bojovali se zvířaty.

Spojení klokanů s boxem

I v dnešní době v televizi často vídáme klokany například v kreslených seriálech s rukavicemi na předních tlapách. Je to jednak proto, že jejich postoj a silné nohy k této symbolice vybízí, zároveň jde ale také o pozůstatky kultury z dřívějších let, píše Daily Mail.

Oficiální záznamy hovoří poprvé o sportu zvaném klokaní box už někdy v 90. letech 19. století. Tehdy byl odchycen klokan, který dostal jméno Jack. A lidé mu nasadili rukavice a začali ho trénovat.

Následně pak vznikla aréna v Melbourne Waxworks v Austrálii, kde se s daným klokanem poprvé utkal zápasník s přezdívkou profesor Lindermann. Postupem času se ze zápasů stala klasika, kterou si oblíbili také lidé v dalších zemích, především pak v USA.

Lidé násilí odmítli

Klokani se začali za účelem boxování s lidmi odchytávat ve velkém. Nejprve boxovali pouze v klecích s cvičenými zápasníky, později také v cirkusech.

Postupem času nicméně začal zájem o tuto zábavu upadat. Lidem bylo klokanů líto. Zvířata v ringu trpěla a mnohdy docházelo ke zraněním, po kterých bylo několik jedinců sice vypuštěno zpět do přírody, neměli ale pravděpodobně šanci s ránami přežít, popisuje dokument na YouTube.

Dnes jsou klokaní zápasy v mnoha zemích zákony zakázány. Jinde se s nimi přestalo jednoduše proto, že o ně nebyl zájem. Existují nicméně stále místa, kde je aktivita legální a lidé se na zápasy v malém množství stále scházejí. Jde ale spíše o výjimky.

Zdroj: Vice, Medium, YouTube, Facebook, Daily Mail

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články