Fialo, STAČILO!, znělo Ostravou

Koalice STAČILO! zahájila ostrou část kampaně pro volby do Evropského parlamentu v Ostravě. Na mítinku se svými projevy vystoupili europoslankyně Kateřina Konečná, která je zároveň lídrem koalice, Ondřej Dostál, Jana Turoňová, Milan Krajča, Petra Rédová, Jarmila Dubravská, Jan Skalický, Zdeněk Jandejsek a Ivan Strachoň.

Ve vystoupeních zazněla výzva k zastavení podpory zbrojení ze strany asociální vlády Petra Fialy, kritika vládní důchodové »reformy«, ale i vládní snahy o změnu volebního systému v rámci tzv. korespondenční volby. Koalice STAČILO! na mítinku v neposlední řadě představila své programové priority pro červnové volby do EP. Kromě KSČM ji tvoří zástupci Spojených demokratů – sdružení nezávislých (SD-SN) Aleny Dernerové, Česká strana národně sociální a osobnosti.

Odpolední akce nebyla pouze o projevech politiků, ale pro více než pět set návštěvníků byl připraven bohatý kulturní program, v rámci kterého vystoupil například Felix Slováček, Karel Gott revival Morava či slovenský folklorní soubor Matičiarky z Očové.

Kandiáti koalice STAČILO! pro volby do EP navštíví v rámci předvolebního turné celkem 54 měst po celé České republice. Více na www.stacilo.cz.

Evropské volby se konají 7. a 8. června. Češi v nich vyberou 21 europoslanců, na výběr budou mít 30 kandidátních listin. Hlasování se zúčastní všechny sněmovní strany a hnutí, jen Piráti a opoziční ANO kandidují samostatně. Vládní ODS, KDU-ČSL a TOP 09 usilují o hlasy voličů stejně jako při posledních sněmovních volbách v koalici SPOLU, koalici Starostové a osobnosti pro Evropu vytvořila hnutí STAN a SLK. Opoziční SPD sestavilo společnou kandidátku s neparlamentní Trikolorou.

Vítězství bude obhajovat ANO, které před pěti lety obsadilo šest křesel. ODS obhajuje čtyři mandáty, Piráti tři stejně jako někdejší koalice STAN a TOP 09. SPD a KDU-ČSL mají po dvou europoslancích, komunisté jednoho.

(pk)

FOTO – STAČILO!

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy