Celebrity

1. května 2024 19:28

Josef Šťastna

Ewa Farna za vystoupení v Kolíně chtěla 600 tisíc, podobné peníze žádá Leoš Mareš

Zpěvačka Ewa Farna (30) či zpívající moderátor Leoš Mareš (48) patří mezi nejoblíbenější interprety v České republice. Jisté je, že za kvalitu se musí platit. Kolik tyto hvězdy berou za svá vystoupení?

Ewa Farna nedávno vzbudila velké pozdvižení v Kolíně. Za hodinové vystoupení si nadiktovala 617 584 korun. Podle webu expres.cz ve smlouvě také stojí, že navíc je nutné uhradit náklady na dopravu, reklamu a ubytování minimálně ve čtyřhvězdičkovém hotelu se snídaní. Agentura vyžadovala zázemí pro 17 lidí, takže je nutné přiznat, že všechny peníze nespolyká oblíbená zpěvačka, ale bude se dělit s týmem.

Na podobné ohodnocení je zvyklý také Leoš Mareš. Koncert ve Zlíně měl vyjít na více než 500 tisíc korun. Rozhodnutí města se setkalo s velkou kritikou, lidem se nelíbilo, že show bude placená z veřejného rozpočtu. Leoš Mareš se proto rozhodl výtěžek věnovat na místní charitu. Mareše to nemusí mrzet, zisk dožene jinde. Podle webu expres.cz bere za reklamu na Instagramu 400 tisíc korun.

Kolik bral Karel Gott?

Pokud se ohlédneme do minulosti, tak zjistíme, že závratné sumy inkasovali zpěváci i za komunismu. Gott si za vystoupení v roce 1982 s doprovodným Orchestrem Ladislava Štaidla účtoval zhruba 160 tisíc korun. Z toho on sám měl 112 000 korun, Štaidl kolem 23 000 korun, saxofonista Felix Slováček bral 11 200 korun a klavírista Rudolf Rokl si přišel na 9 400 korun. Požadavky a výši odměn popsal v pořadu PopStory Ondřej Soukup.

Dara Rolins je levnější než Mareš či Farna. Za vystoupení ve slovenském městečku Zlaté Moravce si účtovala 252 tisíc korun. „Za normálních, nepandemických okolností vydělám něco kolem 700 tisíc až milionu korun měsíčně jen za živá vystoupení, tedy koncerty a komerční akce. K tomu milionové kontrakty z Instagramu. Daň je ale vysoká, a to život na zadní sedačce auta,“ uvedla Dara v minulosti pro magazín Forbes.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ewě Farne s manželem spadl do klína dům za desítky milionů. Kde k nemovitosti v Praze přišli?

Mezi nejdražší tuzemské hvězdy patří také Marek Ztracený. V minulosti se objevily spekulace, že za jedno vystoupení zpěvák žádal 750 tisíc korun. To ale Ztracený popřel s tím, že taková informace se nezakládá na pravdě.

Marek Ztracený při rozhovoru s Honzou Dědkem:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.