Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
130 let

Lidovky.cz

Česko

Vítr komplikoval dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdily vlaky na dvou tratích

České dráhy musely zastavit provoz na dvou tratích z Havlíčkova Brodu do Hlinka a Humpolce. (1. května 2024) foto: Martin Veselý, MAFRA

Silný vítr ve středu potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté uzavřít silnici v obci Srní. Mezi obcemi Hrádek a Jehnědí spadl na auto strom. Kvůli silnému větru nejezdily vlaky na dvou tratích z Havlíčkova Brodu.
  20:11

„Z důvodu silného větru a pádu již několika stromů policisté na Chrudimsku uzavřeli silnici od křižovatky v Srní do Včelákova-Bystřice,“ uvedli policisté na sociální síti X. Jeden ze stromů spadl na zaparkované vozidlo, na místě zasahovali policisté.

Silný vítr přerušil i vlakovou dopravu. České dráhy musely zastavit provoz na dvou tratích z Havlíčkova Brodu do Hlinska a Humpolce. Původně České dráhy předpokládaly, že bude provoz obnoven kolem 18. hodiny. Později však výluku prodloužily do 22. hodiny. Pro cestující byla zavedena náhradní autobusová doprava.

Na silnici mezi obcemi Hrádek a Jehnědí spadl na jedoucí vůz strom. „Řidič naštěstí vyvázl bez zranění a vozidlo pouze s lehkým poškozením,“ informovali policisté.

U obce Cerekvice nad Loučnou museli také policisté uzavřít silnici z důvodů popadaných stromů. „Policisté z Litomyšle v místě odkláněli dopravu. Aktuálně je již provoz řízen dopravním značením,“ píší policisté na sociální sítí X.

Autor: