Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Proč jet do lázní v létě?

Letní měsíce jsou obdobím, kdy teploty stoupají a my vyrážíme za odpočinkem na dovolenou. A co by mohlo být lepšího než strávit prosluněné dny v lázních, kde můžete najít útočiště před horkem a péči o své tělo i mysl. Navíc je to skvělá příležitost k cestování a poznávání místních krás. Česká republika je v tomto směru skutečně unikátní; Svaz léčebných lázní sdružuje celkem 46 členů a nabídka lázeňských míst s přírodními léčivými zdroji je velmi bohatá. Podívejme se na několik důvodů, proč je skvělé navštívit lázně právě v létě.

Ochlazení a osvěžení
Lázně nabízejí řadu procedur a možností, které poskytují osvěžení v horkých letních dnech. Koupání ve venkovních bazénech nebo relaxace ve stínu příjemného lázeňského prostředí mohou být skvělým způsobem, jak se ochladit a odpočinout si od letního horka.

Péče o pokožku
Letní sluneční paprsky jsou pro pokožku náročné a mohou způsobit její vysoušení. Kosmetické procedury a hydratační koupele v lázních mohou pomoci udržet pokožku hydratovanou, zdravou a chráněnou před negativními účinky slunce.

Festivalová atmosféra
V létě se v okolí lázní často konají různé kulturní či hudební akce a festivaly. Využijte svého pobytu v lázních k poznávání místní kultury a užijte si spoustu zábavy.

Relaxace a odpočinek
Lázně jsou ideálním místem k relaxaci a odpočinku od každodenního shonu, který v létě všichni hledáme. V letních měsících se můžete uvolnit ve stínu stromů, projít se po překrásných lázeňských městečkách a kolonádách nebo si dopřát masáž pod širým nebem, což přináší osvěžující zážitek pro tělo i mysl.

Aktivní odpočinek
Lázně nejsou jen o lenošení u bazénu. Mnoho lázeňských resortů nabízí různé outdoorové aktivity, jako jsou pěší túry, cyklistické výlety nebo třeba jóga, které umožňují prožít aktivní odpočinek v krásné letní přírodě.

Zlepšení dýchání
Prostředí lázní, zejména v horských oblastech, je prospěšné pro dýchací cesty. Čistý vzduch a procedury jako inhalace a aromaterapie mohou pomoci zlepšit dýchání a podpořit zdraví plic. Při letním pobytu v lázních navíc strávíte více času na čerstvém vzduchu.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *