Jak mi jde investování na eToro – duben 2024

V dubnu jsem jen něco málo přikupoval. Z 28 % cache jsem se postupně dostal na necelých 15 %.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Jaký byl duben

Souhrn z poznámek mi pomohl udělat AI :)

1. dubna 2024 - Dnes jsem si trochu přikoupil akcie společnosti $SNOW. Rozhodnutí CEO koupit akcie za 5 milionů USD považuji za pozitivní signál. I když jsou akcie nyní drahé, věřím, že mají potenciál růstu.
2. dubna 2024 - Cítím nervozitu na trzích, hlavně v technologickém sektoru po opatrném prohlášení FEDu. Rozhodl jsem se reagovat přikoupením akcií $RKLB.
5. dubna 2024 - Akcie společnosti $VALE dnes klesly pod 12 USD, což jsem využil k nákupu. Přestože si nemyslím, že by na této investici bylo možné krátkodobě vydělat desítky procent, vidím v ní zajímavou diverzifikaci na nestabilním trhu.
8. dubna 2024 - Tento týden jsem se rozhodl vyčkat a sledovat vývoj v USA a dění na Blízkém východě.
9. dubna 2024 - S přihlédnutím k zítřejším údajům o CPI v USA jsem dnes neprováděl žádné obchody.
10. dubna 2024 - Překvapivá data o inflaci znovu přinesla nervozitu na trhy. USD posiluje, což tlačí dolů společnosti citlivé na úrokové sazby. Reagoval jsem menším nákupem $TLT.
11. dubna 2024 - Přikoupil jsem pidipozici v $EQIX, která má podle mého názoru jedna z nejlepších a nejvíce datacenter.
12. dubna 2024 - Dnes byl trh plný akce, VIX výrazně stoupal. Nakupoval jsem $MARA, $RIOT a $RKLB.
15. dubna 2024 - Přikoupil jsem další várku $TLT, trochu akcií $RKLB, $MSFT, $EQIX a $MARA.
16. dubna 2024 - Prošel mi buy order na $SNOW a vzal jsem si také trochu $MARA, $RIOT a $VALE.
17. dubna 2024 - Dnes jsem navýšil svoji pozici v $HSY a přikoupil trochu $EQIX.
23. dubna 2024 - Trh dnes potrestal $MSCI za nesplnění očekávaných cílů. Považuji reakci za přehnanou, proto jsem si vzal pidipozici a připravuji se na případný další pokles k přikoupení.
24. dubna 2024 - Přikoupil jsem akcie $AAPL, $BA a $LQD.
25. dubna 2024 - Dnes jsem nebyl schopen sledovat trh, nicméně můj buy order na $TLT prošel.
29. dubna 2024 - Dnes jsem si přikoupil akcie $META, $EQIX a otevřel novou pozici na $SCO.
30. dubna 2024 - Po negativních zprávách a ztrátě práv na vysílání NBA se akcie $WBD propadly, což jsem využil k nákupu.

Seznam nakoupených společností a ETF

  • $WBD (Warner Bros Discovery Inc) – Americká mediální a zábavní společnost, která vznikla sloučením WarnerMedia a Discovery. Společnost provozuje různé televizní sítě a je známá svými filmy, seriály a sportovními vysíláními.
  • $META (Meta Platforms Inc) – Dříve známá jako Facebook, Meta je vedoucí společností v oblasti sociálních médií a technologií, která se zaměřuje na propojení lidí prostřednictvím jejích platform, jako jsou Facebook, Instagram, a WhatsApp, a také rozvíjí technologie virtuální a rozšířené reality.
  • $EQIX (Equinix Inc) – Jde o globálního poskytovatele služeb datacenter, který nabízí bezpečné a spolehlivé datové centra a konektivitu pro podniky po celém světě.
  • $SCO (ProShares UltraShort Bloomberg Crude Oil) – Tento ETF je navržen tak, aby poskytl výnosy, které jsou dvojnásobkem inverzního výkonu denního indexu Bloomberg Crude Oil.
  • $TLT (iShares 20+ Year Treasury Bond ETF) – Tento fond investuje do amerických státních dluhopisů s dlouhou splatností, což z něj činí vhodnou investici pro ty, kteří hledají bezpečnější aktiva a stabilní výnosy.
  • $AAPL (Apple Inc) – Jeden z nejznámějších výrobců elektroniky na světě, známý především svými produkty jako iPhone, iPad a MacBook, a službami jako Apple Music a iCloud.
  • $BA (Boeing) – Přední světová letecká a obranná společnost, která vyrábí letadla, satelity, vojenské vybavení a poskytuje řadu leteckých a technologických služeb.
  • $LQD (iShares iBoxx $ Investment Grade Corporate Bond ETF) – Fond poskytující expozici širokému spektru amerických korporátních dluhopisů s vysokým hodnocením kreditního rizika.
  • $MSCI (MSCI Inc) – Společnost poskytující výzkum, data a technologické služby pro finanční průmysl. Je známá především svými globálními tržními indexy.
  • $HSY (The Hershey Company) – Velký americký výrobce čokolády a cukrovinek, známý svými čokoládovými tyčinkami, bonbóny a dalšími sladkostmi.
  • $SNOW (Snowflake Inc) – Společnost nabízející cloudové datové platformy, které umožňují korporacím ukládat, sdílet a analyzovat data na jednom centrálním místě.
  • $MARA (Marathon Digital Holdings Inc) – Společnost se zaměřením na těžbu kryptoměn, především Bitcoinu, s cílem využít technologie blockchain pro vytváření digitálních aktiv.
  • $RIOT (Riot Platforms Inc) – Další společnost těžící kryptoměny, která se snaží rozšířit svoji infrastrukturu a kapacity pro těžbu, zejména Bitcoinu.
  • $RKLB (Rocket Lab USA Inc) – Společnost v oblasti kosmického průmyslu, která se specializuje na výrobu lehkých nosných raket a satelitních technologií pro komerční a vládní mise.
  • $MSFT (Microsoft Corporation) – Jeden z největších hráčů v oblasti informačních technologií, známý svým operačním systémem Windows, Office aplikacemi, cloudovými službami Azure a dalšími technologickými produkty a službami.
  • $VALE (Vale SA) – Jedna z největších těžařských společností na světě, brazilský gigant specializující se především na těžbu železné rudy, niklu a dalších důležitých minerálů.

Aktuální stav

Jak vidíte v přehledu tak dokupují co se propadá. Roste také moje sázka na bondy, respektive snižování sazeb FED. Po uklidnění na středním východě jsem také po delší době zkusil short na ropu přes pákové ETF $SCO.

ZA duben se hodnota portfólia propadla o 6,65 %. Celkemově jsem však za rok 2024 8,22 % v plusu.

Závěr

Popravdě teď moc netuším co bude dál. Výsledková sezóna zatím není špatná. Trochu mě láká zkusit $SOL, ale říkal jsem si že krypto už na eToro dělat nechci, ale svrbí mě ruce :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *