Menstruační kalhotky z DM: Vyplatí se je zkoušet?

Aktualizováno redakcí 1. 5. 2024

Chcete vyzkoušet menstruační kalhotky, ale odrazuje vás jejich vyšší pořizovací cena? Pak nejspíš hledáte cenově dostupné alternativy, které jsou v poslední době čím dál běžnější. V nabídce má menstruační kalhotky i řetězec drogerií DM. Opravdu se ale vyplatí je zkoušet?

Menstruační pomůcky jsou poměrně dost drahé. Přitom jich v průběhu života spotřebujeme neuvěřitelné množství. Co když už ale nechcete vyhazovat peníze za jednorázové tampony a vložky, ale máte zájem o něco trvalejšího?

Kromě menstruačního kalíšku, který nemusí vyhovovat všem ženám, můžete zkusit i menstruační kalhotky, které na první pohled vypadají jako obyčejné prádlo. Uvnitř se však nachází speciální savá vrstva, která zachytává vytékající krev. Speciální materiál se pak postará o to, že budete mít po celý den nebo noc pocit suchosti, neprotečete a nebudete cítit.

Ne všechny menstruační kalhotky však pojmou stejné množství krve. Některé navíc mohou mít vnitřní stélku z méně příjemného materiálu, nebo nemusí správně sedět. Právě z toho důvodu je tak důležité věnovat jejich výběru dostatek času a nekupovat to nejlevnější, co je na našem trhu k dostání.

Co tedy čekat, pokud se rozhodnete koupit menstruační kalhotky v DM?

Nabídka menstruačních kalhotek v drogerii DM

dm logo

Drogerie DM má ve svém sortimentu různé druhy menstruačních kalhotek. Mezi prvními byly ty od značky Selenacare. Také tu ale najdeme menstruační kalhotky Bellinda, nebo známé a doporučované menstruační kalhotky Snuggs, které se těší opravdu velké oblibě. (Tím spíš i proto, že jsou považovány za spolehlivé a kvalitní.)

Přímo značkou DM je pak Jessa. Konkrétně jde o menstruační kalhotky Slip. Podle internetového obchodu mají tyto kalhotky nový design. Jessa menstruační kalhotky jsou pak dostupné ve velikostech XS, S, M, L a XL. Cenově pak vychází na 299,- za kus.

dm menstruační kalhotky jessa

Jaké jsou?

Jessa menstruační kalhotky z DM se zdají být na první pohled kvalitní, protože obsahují 72% podíl bio bavlny. To znamená, že by měly být příjemné na dotek. Také obsahují stříbro na bázi oxidu křemičitého (nano), takže jsou antibakteriální a nepodporují vznik infekcí a zápachu.

Jsou vhodné i pro silnou menstruaci?

Ženám s hodně silnou menstruací a na noc bychom je nejspíš nedoporučili, protože přímo na webu se uvádí, že v takových situacích by se měla funkce kalhotek podpořit ještě nošením tamponu.

Pokud však potřebujete kalhotky na první a na poslední den menstruace, kdy bývá obvykle spíš slabá, pravděpodobně s nimi nešlápnete úplně vedle.

jessa kalhotky recenze

Jak prát menstruační kalhotky

Mnoho žen si to nedovede moc představit, ale ve skutečnosti není na praní menstruačních kalhotek nic těžkého. Musíte se však držet několika důležitých zásad, jinak by se mohlo stát, že si kalhotky nedopatřením zničíte.

Postupujte tak, že:

  • Po nošení kalhotky propláchnete v umyvadle pod studenou tekoucí vodou, dokud z nich nedostanete všechnu nahromaděnou krev
  • Dáte kalhotky do pračky a vyperete je na nízkou teplotu v šetrném pracím prášku bez aviváže
  • Necháte kalhotky přirozeně uschnout (nesmí se dávat na topení ani do sušičky!)

Jedinou nevýhodou celého procesu je fakt, že většina menstruačních kalhotek docela pomalu schne. Z toho důvodu je klíčové mít jich doma několik a po dobu menstruace je střídat.

Jaké jsou s nimi zkušenosti?

Menstruační kalhotky Jessa z DM mají na e-shopu poměrně vysoké hvězdičkové hodnocení, ale ne všechny dámy ve slovních recenzích jsou s nimi stoprocentně spokojené.

Běžně o nich říkají, že:

  • Rozhodně nejde o kalhotky pro silnou menstruaci
  • Při silné menstruaci kalhotky rychle protečou
  • Jim moc nevyhovuje manžeta, která se podle jejich mínění nepohodlně zařezává
  • Díky podílu bavlny jsou na pokožce při nošení příjemné

Co bychom vám tedy doporučili na úplný závěr? Především to, že pokud chcete kalhotky nosit na noc a krvácíte silně, Jessa kalhotky pro vás nebudou úplně tou správnou volbou. V takové chvíli vám možná budou více vyhovovat odolnější Snuggs. Pokud jde ale o začátek a konec menstruace, pak by vám mohly při slabém krvácení bohatě stačit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *