Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Speciální 3D povrchy interiérových dveří nabízí autentický dřevěný vzhled a zároveň vysokou odolnost

Jedním z kritérií, kterým je potřeba při výběru interiérových dveří věnovat pozornost, je povrch. Ten by měl odpovídat intenzitě „provozu“ v domácnosti a také konkrétní místnosti. Mezi další faktory patří snadnost údržby, osobní preference a cena. Pokud je povrch dobře zvolen, dveře budou svým uživatelům sloužit mnoho let.

Jednotlivé povrchové úpravy se liší odolností, stálostí barvy, nároky na údržbu a cenou. Nejlevnější variantou, která má ale poměrně nízkou odolnost proti poškození, je fólie. Dveře s touto úpravou jsou tedy vhodné spíše do domácností bez dětí a domácích zvířat s celkově nižší intenzitou provozu. Jedná se o ideální volbu, pokud hledáte ekonomickou variantu.

Vysokou odolnost proti vnějším vlivům a mechanickému poškození nabízí laminátový povrch neboli CPL, jehož výhodou je dobrá cenová dostupnost a možnost čištění běžnými prostředky. Skvěle se hodí do domácností, ve kterých musí dveře zvládnout vysokou intenzitu provozu a zároveň odolat například dětským hrám či zvířecím drápkům. Vyniká také mimořádnou odolností vůči vlhkosti a zároveň dokáže dlouhodobě odolávat slunečnímu záření – nedochází k vyblednutí barvy.

Další variantou je lak, u kterého je možné dosáhnout přesného odstínu barvy dle přání zákazníka. Díky tomu je častou volbou milovníků moderních interiérů, které stylové barevné dveře skvěle doplňují.

Dýhované materiály a přírodní dřevo svoji oblíbenost postupně ztratily, lidé nyní preferují kvalitně designově provedené náhrady. „V našem portfoliu máme speciální laminátové povrchy SOLO MATRIX a SOLO 3D, které mají opravdu autentický dřevěný vzhled a dokonale imitují jeho strukturu nejen na pohled, ale i na dotek – pohmatem je možné cítit jemné drážky. Jejich výhodou oproti dýze a přírodnímu dřevu je vysoká odolnost vůči vnějším vlivům i mechanickému poškození, snadná údržba, stálost barvy a nižší cena,“ popisuje Miroslav Jančík, technický ředitel společnosti SOLODOOR, českého výrobce interiérových dveří a zárubní. Pro milovníky dřeva nabízí sušický výrobce dekory DUB SHERMAN a DUB HALIFAX ze skupiny povrchů CPL SOLO 3D. „Ty se vyznačují synchronní strukturou – když zavřete oči a pohmatem ucítíte ve struktuře suk, tak po otevření očí ten suk ve skutečnosti i uvidíte,“ vysvětluje M. Jančík.

Pokud si nejste jisti, kterou z dostupných možností zvolit, nebojte se obrátit se na odborníky. „V našich franšízových prodejnách pracuje profesionální a milý personál, který od zákazníka zjistí jeho představy a požadavky, pomůže mu zorientovat se v nabídce a doporučí mu vhodné řešení. V prodejnách je možné si také jednotlivé povrchy naživo prohlédnout,“ uzavírá Miroslav Jančík.

Zdroj a foto: SOLODOOR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *