Situační komedii Helena a její chlapci ve Francii sledovalo každý večer šest a půl miliónu diváků a herci se tak ze dne na den stali slavnými. Hlavně tedy krásná blondýnka s dlouhými vlasy a ofinou, jak vypadala představitelka studentky Heleny před více než třiceti lety. “Bylo to šílené. Poznali jsme tehdy, že jsme slavní, protože jsme nemohli vyjít z domu,” popsala pro francouzský magazín Gala herečka Hélène Rolles a pokračovala: “V jeden den jsem šla kolem trafiky a viděla jsem svou fotku na každé titulní straně.” Ve stejné době britský list The Sunday Times dokonce psal o fenoménu Helena a její chlapci a herečku označoval za novou Bardot. Na natáčení má už dnes sedmapadesátiletá Hélène prý jen nádherné vzpomínky. Herečka je stále věrná svým dlouhým blond vlasům, ale ofinu už nenosí.

Zdroj: Youtube

Helena je žena mnoha talentů

Talentovaná Hélène Rolles byla zároveň úspěšnou zpěvačkou. Díky své herecké popularitě vydala vlastní album Je m'appelle Hélène, kterého se prodalo skoro milion kopií a Hélène se stala dokonce držitelkou platinové desky. Stejný název dala o rok později i svému románu, který vydala v sedmadvaceti letech. Nabídky na další natáčení sice přicházely, ale vždycky to byly role v jednoduchých příbězích s předvídatelným koncem. Herečka se tak načas stáhla do ústraní a věnovala se hlavně své hudební kariéře. 

Mikuláš se do ní skutečně zamiloval

Ze stejné škatulky se nevymanil ani její herecký parťák a představitel role Mikuláše Patrick Puydebat, který hrál v seriálu lásku krásné Heleny. O mnoho let později konečně veřejně přiznal, že jejich vztah přerostl i mimo kamery a na stanici TMC prohlásil: “Říkám si, že po pětadvaceti letech už vypršela promlčecí lhůta a nebude mi to vyčítat. Zažili jsme spolu pár romantických let a bylo to skvělé.” Oba herci si prý dodnes rozumí a zůstali blízkými přáteli. Dvaapadesátiletý Patrick už nenosí dlouhé vlasy jako v době natáčení, přibylo mu pár vrásek a šedin, ale získal díky tomu charisma. Herec nemá vlastní děti, ale vychovává syna se svou manželkou, která je zubařka. 

Adoptovala děti z Etiopie

Také v tom jsou si obě seriálové hvězdy trochu podobné. Sympatická herečka Hélène Rolles totiž v roce 2013 adoptovala dva sourozence z Etiopie, malou holčičku June a chlape Marcuse, na které prý čekala dlouhých šest let. V rozhovoru pro rozhlasovou stanici Sud Radio nedávno prozradila, že je poměrně přísná matka a svým dětem zakázala sociální sítě i herní konzole a poznamenala, že si díky tomu raději hrají venku. “Televizi máme, ale moc ji nezapínáme, děti jsou spíš na YouTube. Jsme šťastná rodina a jsem ráda, že je mám ve svém životě,” dodala. Herečka v současnosti hraje v “nekonečném” seriálu Záhady lásky francouzské televizní stanice. 

Zdroj: iGlanc.cz, gala.fr, grazia.fr, closermag.fr, telestar.fr

Související články