Chystá Samsung levnější model chytrých hodinek?

Vypadá to, že Samsung ještě letos představí zbrusu nové (a levnější) chytré hodinky, ať už pod názvem Galaxy Watch FE, nebo Galaxy Watch 4 (2024).

Levnější upgrade z roku 2021

První únik informací se nese s příslibem nových Galaxy Watch FE, které by měly být založené na modelu Galaxy Watch 4 z roku 2021. Pozdější zpráva však tvrdila, že půjde v podstatě o přímý uprgrade Galaxy Watch 4, se zachováním původního názvu. O připravovaných levnějších hodinkách s Wear OS zatím mnoho nevíme, kromě infotmace, že se snad chystají na trh.

Samsung nové “čtyřky” možná uvede spolu se “sedmičkami”

Současné zvěsti pouze naznačují vydání Galaxy Watch FE v průběhu roku 2024, neuvádí se však konkrétní datum. Ani se zatím neukázalo, zda Samsung plánuje uvést tyto hodinky na trh samostatně na jaře, nebo je připojí k představení modelů Samsung Galaxy Watch 7 a Galaxy Watch 7 Pro.

Domníváme se, že pravděpodobnější je druhá možnost. Obecně se očekává, že Samsung se pro rok 2024 bude držet již zavedeného kalendáře. A stejně jako ostatní modely, i novou řadu a upgradované Watch 4 představí v červenci. Pravděpodobně tedy můžeme oznámení modelů Galaxy Watch FE/4 (2024) očekávat ve středu 24. července.

A pokud se tento model zdrží, datum uvedení na trh by pravděpodobně následovalo v pátek 9. srpna.

Tip: podívejte se, jaké chytré hodinky vybrat.

➡️ Čtěte také: Google chystá Wear OS 5

Ve hře jsou i další data pro slavnostní představení

Pokud však Samsung netradičně upustí od tohoto plánu a vrátí se k pozdějšímu harmonogramu, mohli bychom levnější hodinky poprvé vidět až ve středu 7. srpna, s následným vydáním v pátek 23. srpna. Ale ani v souvislosti s těmito daty jsem zatím ještě nezaznamenali žádné konkrétní zvěsti, ani spekulace.

U Samsungu jsou levnější modely velkou výjimkou

Operační systém Wear OS má jen málo levnějších alternativ k vlajkovým modelům. Ti, kdo nechtějí dávat za hodinky “majlant”, ale přitom touží po Samsungu, mají jedinou ožnost: starší model hodinek se starší technologií.

I proto doufáme, že Samsung v tomto ohledu zavádí alespoň drobné změny. Vzhledem k tomu, že cena řady Galaxy Watch 7 se bude pravděpodobně pohybovat kolem 7 000 Kč, mohla by se cena Galaxy Watch FE ustálit na částce do pěti tisíc korun. Tím by se dostala pod cenu Apple Watch SE (což jsou pro uživatele iPhonů asi nejvíce srovnatelné hodinky). Poměr cen by mohl zůstat podobný, jako je u současně prodávaných Galaxy Watch 6 a Apple Watch Series 9.

👉 Odebírejte náš RSS kanál. Jsme na X (Twitteru) i Facebooku.

Přidejte své zkušenosti do diskuze jako první!

Diskuze a zkušenosti

GeekLife.cz
Logo