Fiala je ukrajinský premiér a na Česko kašle, hřímá Babiš

politika

Předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš se ve svém videu tvrdě opřel do premiéra Petra Fialy (ODS) a jeho iniciativy na nákup munice pro Ukrajinu. Fialu nazval premiérem Ukrajiny.

Fiala je ukrajinský premiér a na Česko kašle, hřímá Babiš
Andrej Babiš, šéf hnutí ANO
2. května 2024 - 07:03

„Putin napadl Ukrajinu, porušil mezinárodní právo. Je to agresor? Ano. Bylo období, kdy jsme mluvili o míru, proto mám tohle triko. Taky byly jednání o míru v roce 2022," začíná Babiš své video v triku s nápisy ve žluté a modré barvě – vepředu „No War“ (žádnou válku) a vzadu „Volunteer of Peace“ (dobrovolník míru).

„Tohle triko jsme měli na sobě, když jsme organizovali plavbu radosti pro ukrajinské samoživitelky. Sám jsem zaplatil převoz tisíci volyňských Čechů, pětikoalice nedala nic," pokračoval Babiš, který následně na kameru ukázal fotku premiéra Petra Fialy a ministryně obrany Jany Černochové.

(A. Babiš na síti X)

„Tohle je ukrajinský premiér, který chodí po celém světě a lobbuje za Ukrajinu. A co je vrchol všeho, že do toho zakomponoval český státní znak. Český lev, který je u té munice. Podivná munice, kterou shánějí obchodníci se smrtí po celé planetě. Dokonce i ruská munice tam je. My nevíme, za kolik to kupují a kdo na tom vydělá," pokračoval ve své slovní kanonádě Babiš.



„On na naši zemi kašle, pro naše lidi nedělá téměř nic. To je váš marketing, ano? Pro naši zemi neděláte nic, tak stále mluvíte o tomhle a děláte tyto trapnosti," dodal šéf hnutí ANO ve svém videu na sociální síti X, které na sociálních sítích vzbudilo velkou pozornost.

(nov, prvnizpravy, screen: cnn prima)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif