Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
2. května 2024 7:30
Čas čtení 0:38

Týká se tě daňové přiznání? Dnes máš poslední den na podání!

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Týká se tě daňové přiznání? Dnes máš poslední den na podání!
Zdroj: Pexels/Rodnae Production

2. květen je letos posledním dnem, kdy můžeš podat elektronické daňové přiznání. Shrnujeme, koho všeho se týká a jak na něj.

Lhůta na papírové přiznání skončila už před měsícem, naopak do června máš čas, pokud ti přiznání vyplňuje daňový poradce*poradkyně nebo advokát*ka.

Povinnost podat daňové přiznání se týká osob samostatně výdělečně činných (OSVČ), ale také pokud jsi v jednu chvíli měl podepsané dvě DPP či DPČ zároveň, třeba jako dvě brigády. Podobné je to i u zaměstnanců, kteří měli více než jednoho zaměstnavatele současně.

1. května 2024 14:17 Čas čtení 1:00 Alkohol a elektrokoloběžky tvoří nebezpečné kombo. Počet nehod je alarmující Alkohol a elektrokoloběžky tvoří nebezpečné kombo. Počet nehod je alarmující

Jak na to?

Nejjednodušším způsobem, jak daňové přiznání vyplnit, je prostřednictvím nástroje Moje daně. Do něj se přihlásíš prostřednictvím své bankovní identity, občanky nebo datové schránky. 

Na podání přiznání nezapomeň! Hrozí ti totiž sankce. Za každý den prodlení je výše pokuty 0,05 procenta ze stanovené daně, případně 0,01 procenta z daňové ztráty za každý den prodlení. O její výši ale rozhoduje řada faktorů, spočítat si ji můžeš tady.

Pokud si s přiznáním nevíš rady, koukni na náš loňský článek, kde podrobně krok za krokem jednoduše vysvětlujeme, jak na něj. Tady jsme ti shrnuli i všechny letošní termíny a změny.

Domů
Sdílet
Diskuse