Slovenský tvrďák Úškrt přijal nečekanou výzvu, v thajském boxu se utká s mladým českým talentem Červinským

Slovenský tvrďák Úškrt přijal nečekanou výzvu, v thajském boxu se utká s mladým českým talentem Červinským Radovan Úškrt | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Výzvy k bojovým sportům neodmyslitelně patří, o to víc, když jsou vedeny s pokorou. Jednu takovou teď prozatímní šampion střední váhy RFA Viktor Červinský adresoval známého slovenskému tvrďákovi Rado Úškrtovi.

"Rado, všiml jsem si, že ti odpadl soupeř. Už dlouho mi v hlavě tkví myšlenka, že bych si to s někým rozdal v postoji, ale chci pořádnýho soupeře a ty tyhle paramatry splňuješ na sto procent. Máš pořádný bomby, kterých se nebojím, takže tě vyzývám do thaiboxerskýho zápasu na PML 10," vzkázal Červinský (4-1 v profi MMA) prostřednictvím Instagramu na Slovensko a Úškrt vhozenou rukavici zvedl.

Výrazným favoritem bude slovenský lovec, který v kleci většinou dominuje právě v postoji. Všech svých 8 vítězství koneckonců získal díky T/KO. Červinský, mimo jiné amatérský mistr ČR v MMA z roku 2022 a bronzový medailista z mistrovství Evropy, ale umí překvapit.

Ačkoliv běžně zápasí ve welteru (77 kg), loni zaskočil za zraněného Humburgera do titulového zápasu RFA ve střední váze a favorizovaného Davida Hoška deklasoval a dokonce takto zkušeného boxera donutil jít pro takedown. Ostudu pak Viktor neudělal ani v KSW, kde s Polákem Koziorzębskim prohrál po vyrovnané bitvě na body. 

Za 3 týdny tak na PML 10 uvidíme hodně zajímavý souboj. Krom toho je na programu třeba taky zápas slovenské postojářské jedničky ve váze okolo 70 kg Milana Paleše, s nímž poměří síly mladý ukrajinský talent Tymur Didiaev. V MMA zápasech se pak ukážou třeba Ivana Buchinger či Matouš Kohout.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PML (@pml_mt)

Zdroje:  Instagram

Nejnovější články