Pavel Novotný se vulgarismy navezl do Felixe Slováčka i politiků

Anna Slováčková, dcera Felixe Slováčka, prožívá kvůli rakovině těžké dny. Pozornost veřejnosti se obrátila na Pavla Novotného, starostu Řeporyjí z ODS, když se veřejně navezl do Slováčka. Novotný neunesl pohled na společnou fotografii Felixe s Kateřinou Konečnou, šéfkou KSČM. Jak je u kontroverzního starosty zvykem, opět nešetřil vulgarismy. Jeho jednání na sociální síti X vyvolalo ostrou odezvu, včetně nevhodných poznámek o Aničce, dceři Felixe Slováčka.

Reklama

Před deseti lety byl Pavel Novotný jeden z nejvlivnějších bulvárních novinářů. Dnes je označován za toho, kdo uhnal zpěvačku Ivetu Bartošovou k smrti. „Na Bartošové budeme parazitovat, až ji zabijeme,“ prohlásil ještě před smrtí Bartošové Pavel Novotný v rozhovoru pro web iDnes.

Skutečnou tsunami však starosta Řeporyjí Novotný vyvolal ve středu 1. května, když na sociální síti X poté, co se saxofonista Felix Slováček vyfotil s Kateřinou Konečnou, šéfkou KSČM. Následně prohlásil, že nemocná dcera Felixe Slováčka Anička Slováčková stejně zemře.

Následná vlna kritických komentářů na adresu starosty byla ale tak kolosální, že svůj vulgární komentář následně ze sítě X smazal. Prudká reakce Kateřiny Konečné na sebe nenechala dlouho čekat. Odezva přišla i ze strany Danuše Nerudové, která dokonce komunisty označila za „zločince a košťata“.

Jak to celé začalo? „Felix byl vždycky debil,“ napsal Pavel Novotný ke zmíněné fotografii Konečné a Felixe. Následoval další nemístný komentář, kdy se rozepsal o Felixově dceři Aničce, která se aktuálně léčí s rakovinou. „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička, bohužel, nemá žádnou šanci. Ale tohle přehnal,“ dodal bez soucitu ve svém příspěvku Novotný.

Vůbec to, že si starosta Pavel Novotný vzal na paškál i Slováčkovu nemocnou dceru Annu, řada lidí na internetu zatratila jako naprosto nepřijatelné.

Novotný se následně nevybíravým způsobem pustil i do lidí, kteří s ním nesouhlasí. „A nejvíc to budou soudit outlocitní d*bilové, co o tom nic neví. Já vše. Proto dávám té k*ávě Patrasové a tomu h*vadu Felixovi pokoj. Tady ta doba fakt není pro mě. Jste pokrytci,“ napsal v dalším příspěvku Novotný.

„No, ty k*ávo. Vy chodíte na tu terapii, že jo? Změňte doktora a choďte častěji,“ doporučil na síti X uživatel Jirka Staněk starostovi.

Další lidé pro změnu starostovi Řeporyjí doporučili, aby svůj komentář odstranil. Což Novotný udělal. Nicméně již bylo pozdě. Novotného příspěvěk se internetem začal šířit neuvěřitlnou rychlostí, ten komentují kromě veřejnosti i politici.

Ze strany Pavla Novotného přišla neočekávaná reakce, která podle uživatelů sítě X není myšlena upřímně. „Tak já se tedy omlouvám, za zcela nevhodný tweet týkající se rodiny Slováčkovy (Slováček s Patrasovou prostě, neumím to skloňovat). A jděte na týden do p*dele. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ napsal Novotný.

„Vás omluví pouze to, že vás uznají za adepta zralého do Bohnic,“ napsal pod omluvu Novotného Jiří Kocourek. „Nedám ani lajk. Sama jsem musela koukat, když mi umírala máma na tuhle nemoc. Nechci to ani vyslovit. Nepřála bych to nikomu. Tohle bylo tak něco nechutného co jsi předvedl. Sám máš děti, tohle se k*rva nedělá ani v nej afektu. Nikomu a nikdy! Jsem zklamaná,“ napsala Eva.

„Ten tweet nebyl nevhodný. Ten byl naprosto nechutný, škodolibý, přes čáru, ba co víc, vražedný. Jak jste tehdy dohnal k sebevraždě Ivetu Bartošovou, tak teď zasazujete rány A. Slováčkové. Jste ztělesnění zla na Zemi. Jste odporný hnus. Jste lidský odpad. Hasta la vista. Už brzy,“ zní další komentář Vandy Příborské.

Na zcela nevhodné chování Pavla Novotného reagovala ostatně i sama Kateřina Konečná, která trkla do ODS i dalších politiků, kteří se starostou Novotným sympatizují. Nezapoměla zmínit ani premiéra Petra Fialu a prezidenta Petra Pavla. „Vy všichni, co se za tímto pánem – představitelem ODS – jezdíte nadšeně fotit, jako slušná hodnotová politika. Ptám se jen, až o ní budete příště něco kázat,“ napsala poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná.


Tím prvomájové delirium Pavla Novotného neskončilo. Novotný následně spustil další smršť vulgarit. „Jsi ubohá p*ča, Kateřino. Napsal jsem, co jsem napsal, protože je to tak, jen se to neříká. Na tom, že jsi ubohá, rudá p*ča, to nic nemění,“ napsal Novotný veřejně bez servítek Kateřině Konečné.

Poslankyně Konečná už jen s ironií dodala, že je velmi ráda, že se ODS, premiér Petr Fiala, koalice SPOLU i prezident Petr Pavel může opřít o někoho, jako je starosta Pavel Novotný.

Jak se k celé záležitosti staví Anička Slováčková? Redakce NašeTéma Aničku kontaktovala, do vydání článku ale nereagovala. Slováčková aktuálně podle webu Super.cz prochází náročnou léčbou rakoviny. „Svůj boj s nemocí od začátku sdílí nejen se svou rodinou, ale také s fanoušky. Odhaluje pokroky ve své léčbě a ukazuje i dny, kdy jí není nejlépe,“ napsal na počátku týdne web Super.

V redakci jsme koneckonců zvažovali, zda se obrátit na starostu Řeporyjí, Pavla Novotného, pro vysvětlení jeho výroků. Avšak vzhledem k incidentu, kdy jeden z našich redaktorů byl nedávno vystaven vulgarismům ze strany starosty, jsme se rozhodli od tohoto kroku upustit.

Autor: Petr Ševčík.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama