Víkend bude v Česku oblačný s přeháňkami a teplotami nad 20 stupni Celsia

Oblačné počasí s přeháňkami a ojediněle i bouřkami zůstane v Česku ode dneška i přes víkend. Teploty přes den budou stoupat nad 20 stupňů Celsia. Platí výstraha před požáry a silným větrem. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

»Pro dnešní den zůstávají ještě v platnosti výstrahy před nebezpečím vzniku požárů a před silným větrem. Výstraha před silným větrem platí do 18.00 pro Českomoravskou vrchovinu, Liberecko a Frýdlantsko, výstraha před nebezpečím vzniku požárů pak platí pro většinu území Čech a jihozápadní část Moravy,« uvedl ČHMÚ na sociální síti X. Vítr může podle vydané výstrahy meteorologů foukat rychlostí v nárazech až 70 kilometrů za hodinu.

Přeháňky dnes ještě budou ojedinělé, na západě a jihu území se mohou objevit častěji. Od pátku už budou přeháňky častější v celé České republice, po víkendu od úterý meteorologové předpovídají místy i déšť.

Teploty přes den se dnes mohou dostávat na 24 stupňů Celsia, v pátek, v neděli a v pondělí by denní maxima neměla přesáhnout 22 stupňů. Rozmanitější teploty ČHMÚ očekává v sobotu, kdy by se maxima měla pohybovat od 15 stupňů Celsia na jihozápadě a západě do 23 stupňů na východě. V noci by v příštích dnech teploty neměly klesat pod sedm stupňů Celsia.

(čtk)

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Letos bylo na čarodějnice v Praze snad poprvé možno otevřít večer okna. Zákaz pálení čarodějnic v Praze však myslím nebyl kvůli větru, ale kvůli přítomnosti úhlavní evropské čarodějnice. Paní von Leyen, příští rok přileťte na váš slet do Prahy zase.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy