Martina Blažena Boháčová: Co čeká jednotlivá znamení v květnu 2024

28031
Astroložka a spisovatelka Martina Blažena Boháčová. Foto: z archivu autorky

Beran

Květen bude ekonomicky silný měsíc. Berani si polepší. Do jejich znamení se přesunula vládnoucí planeta Mars, která je bude hnát vpřed a do nových a nových akcí. Není čas odpočívat, je čas jednat. Také Merkur se nachází ve znamení Berana. Je čas podtrhnout svou osobitost, jedinečnost, vyzdvihnout své schopnosti a nastínit své požadavky a plány. Berani mluví, ale mají se naučit také naslouchat. Naslouchat a přemýšlet. Tři roky se budou Berani učit tuto životní látku. Saturn je v Rybách a Berani mají zmoudřet.

Dne 8. 5. 2024 proběhne novoluní ve znamení Býka. Tam se nachází také Jupiter a Venuše. Konjunkce, která vznikne mezi Sluncem, Lunou, Jupiterem a Venuší, může přinést lepší finanční podmínky. Zajímavé pracovní nabídky. Nápad, jak lépe vydělat. Kam investovat. Berani si mohou koupit něco nového. Někteří dořeší majetkové záležitosti. Berani čerpající moudrost z vesmíru ucítí touhu po větším vzdělání. Po pochopení podstaty. Začnou se něco nového učit. Vzdělaným patří svět a svět patří také lidem, kteří ovládají cizí jazyky. Berani totiž mohou řešit někoho, kdo v cizině žije nebo žil. Mohou začít spolupracovat se zahraniční firmou. Mohou začít spolupracovat s někým, kdo vzdělává ostatní. Anebo že by Berani začali učit jiné? Dařit se bude těm, kdo pracují s knihami, časopisy, se sdělovacími prostředky nebo také na internetu.

Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce. Berani, kam pojedete? Snažte se obklopovat vzdělanými lidmi. Zajímejte se o historii. Učte se nové věci. Jste stále chytřejší a chytřejší a okolí si toho všímá.

Dne 25. 5. 2024 se Jupiter přesune do znamení Blíženců. Beranům se otevírá intelektuální svět. Mohou se prosadit v reklamě. A bude se o nich mluvit. Berani, doufám, že v dobrém?

Býk

Na květen by se měli Býci připravit. Čeká je nejdůležitější novoluní v roce. V květnu se přesune Jupiter ze znamení Býka do Blíženců. Býky poté čeká finanční úspěch a materiální růst.

Novoluní v Býku proběhne dne 8. 5. 2024. Bude tak silné, že se některým Býkům mohou podlomit kolena. V květnu se vytvoří silná konjunkce planet v domovském znamení Býka. Venuše, Slunce, Luna, Jupiter a Uran. Všechna tato tělesa spojí své energie a připraví Býkům novou a úžasnou fyzickou realitu.

Od května 2024 budou Býci jiní. Úspěch klepe na dveře, touhy se plní, vize a další plány narůstají. Býci by nejraději vzlétli do nebe, anebo se sbalili a odletěli do teplých krajů meditovat, dobře jíst, opalovat se, chodit na procházky a spát. Protože na úspěch, který se tvoří, potřebují mnoho sil. I když se v květnu budou Býci nově formovat, nezapomenou na to, jak důležitá je v jejich životě ekonomika. Býci rádi vlastní a potřebují mít střechu nad hlavou a kousek půdy. Někdo kousek, někdo velký kus, ale se zemí jsou Býci spjatí.

Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce. Venuše dělá konjunkci se Sluncem. Dařit se bude investičně, je taky potřeba udělat si pořádek v majetku, který s někým vlastníte. Milí Býci, pojistky a smlouvy jste si zkontrolovali? Míří k vám peníze nebo nový majetek.

Blíženci

Blíženci, a je to tady, v květnu zažijete průlom. Jedno důležité období se uzavírá, a to proto, aby mohly do vašeho života jako uragán vtrhnout energie úspěchu. Připomeňme si, že Jupiter v Býku vám přidělal vrásky na čele, ale zároveň vám dal možnost zamyslet se nad vaším životem. Měli jste pochopit, že máte propustit vše, co už do vašeho života nepatří. Rozloučit se s minulostí a zbavit se problémových situací i problémových lidí. Čas rekapitulace vypršel. Dokončete tento proces nyní v květnu.

Dne 8. 5. 2024 proběhne novoluní ve znamení Býka. Má na starosti vaši stabilitu, vaši střechu nad hlavou a vaše životní uzemnění. Novoluní to bude silné, protože konjunkci udělají Slunce, Luna, Venuše, Jupiter a Uran, takže se může stát úplně cokoliv. Nadechněte se, protože 25. 5. 2024 se Jupiter přesune do vašeho znamení, do Blíženců, a bude tam do 9. 6. 2025. Taková příležitost vás potká až za dalších 12 let.

Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce. Ten má na starosti cesty, dopravní prostředky, auto, pohyb a také práci ve sdělovacích prostředcích. Že byste byli slavní? Do vašeho znamení vstoupilo Slunce. To dělá konjunkci s Venuší, s Jupiterem a s Uranem. Je málo situací, které vás překvapí, ale tentokrát se to povede. Dávejte si pozor na to, co podepisujete. Na to, jaké si dohodnete podmínky. Všechno chtějte písemně a nechte si to překontrolovat. Hlídejte si pracovní partnery, ale pozorní buďte také u životních partnerů. Nejvíce vás totiž dokáží překvapit ti, na kterých vám hodně záleží.

Rak

V květnu nastane přechod Jupiteru z Býka do Blíženců. Raci by měli využít těchto energií, protože dne 8. 5. 2024 navíc proběhne novoluní v Býku. Luna udělá konjunkci se Sluncem, Venuší a Jupiterem. Tohle je nádherný aspekt. Slunce je energie, která Raky posiluje a pomáhá jim najít nové možnosti. Jupiter je planeta rozmachu a Raci si díky tomuto postavení uvědomí, jak důležité je mít ve své blízkosti kvalitní lidi. A že je krásné milovat a být milován. Že je nádherné, když má člověk přátele a rodinu. A že je důležité, když v životě potkáme někoho, o koho se můžeme opřít.

Venuše má na starosti vše, co se Rakům líbí. A ať už půjde o člověka, nebo o situace, Raky čeká něco velmi příjemného. Raci, užijte si to. Protože potřebujete vypadat skvěle, začněte posilovat energie svého zdraví, a to jak fyzického, tak psychického. Zajděte si na preventivní prohlídky. Naplánujte si wellness. Co kdybyste jeli někam do lázní? A protože mají někteří z vás tento rok spojení s cizinou, jeďte někam, kde jsou termální lázně, anebo si naplánujte moře. Využijte léčivé energie vody.

Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce. Ten má na starosti cesty, téma kolem auta či jiného dopravního prostředku a také pohyb. Raci, buďte opatrní na své končetiny. Pohyb slouží k tomu, abyste své zdraví upevnili. Neriskujte. A co takhle koupel nohou v bylinkách? Luna dělá opozici na Slunce v konjunkci s Venuší. Raci, nenechte se vytočit! Nevytvářejte si domněnky a neurážejte se. Víte, že někdy reagujete přecitlivěle?

Lev

Jupiter je planeta rozmachu. V květnu 2023 vstoupil do znamení Býka a pohybuje se tam do 25. 5. 2024. Toto postavení se promítlo do pracovních aktivit Lvů. Každý z těchto jedinců dostal možnost pracovně se posunout. Někdo začal podnikat, někdo změnil své nasměrování, někdo začal pracovat v jiné firmě. Všechny tyto změny mají sloužit k tomu, aby se zlepšila finanční a majetková situace Lvů. Právě v květnu tento proces vyvrcholí.

Dne 8. 5. 2024 proběhne novoluní ve znamení Býka. A bude to fičák. Lvi budou mít co dělat, aby ten květen vůbec pobrali. Slunce, Luna, Uran, Jupiter, a dokonce i Venuše udělají konjunkci. Planety spojí své síly a Lvi by měli využít ten zázrak, který se kolem nich tvoří. Lvi potřebují být úspěšní. Chtěli by mít partnera, který je na úrovni, umí vydělat peníze a je vzdělaný. S takovým člověkem rádi zplodí dítě, anebo s ním vytvoří pracovní nebo osobní vztah. V oblasti vztahů čeká na Lvy nějaké řešení.

Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce. Ten má na starosti cesty, přesuny, nové plány a geniální myšlenky. Slunce udělá konjunkci s Venuší v Blížencích. Je čas si v partnerství vše vysvětlit, nalít si čistého vína a stanovit si, za jakých podmínek lze fungovat dál. Lvi, naplánujte si nějakou aktivitu s dětmi. Jestli s nimi máte někdy starosti, uvědomte si, že vše zdědily po vás a po vašich předcích. Nezlobte se na děti, zlobte se na sebe, protože jablko nepadá daleko od stromu.

Panna

V květnu čeká Panny krásný měsíc plný rozkvetlých šeříků a probouzející se přírody. V květnu navíc dojde k zajímavému přesunu planety Jupiter. Ta se od května 2023 nachází ve znamení Býka. Je to už skoro rok, a nyní v květnu 2024 se přesune do znamení Blíženců. Když se Jupiter nacházel v Býku, Panny se měly vzdělávat. Bylo na každém člověku, jakou formu vzdělávání si vybral. Panny měly pochopit, že moudrým lidem patří svět. Panny se měly zaměřit na vzdělané lidi. Obklopit se lidmi, kteří jsou vzdělaní, je vždy výhoda, člověk se hodně naučí a také hodně dozví.

Panny si měly udělat pořádek v papírech a na úřadech. Některé Panny řešily bytovou politiku a jiné nějaký přestupek. Jupiter v Býku otevíral některý Pannám cesty do zahraničí. Jiné Panny mohou řešit firmu se zahraniční účastí. Panny si měly oprášit cizí jazyk. Znáte to, Panny, že? Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. Panny si ujasnily svůj názor na svět. Některé začaly na situace okolo sebe pohlížet z duchovnějšího hlediska. Rozměr a pochopení duše u těchto jedinců narůstá.

Dne 8. 5. 2024 proběhne novoluní ve znamení Býka. Panny, plánujete nějakou cestu? Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce. Merkur se přesunul do Býka a Černá Luna dělá trigon na Uran. Přikvapení? Nebo setkání? Události mají tajemný a karmický náboj. Panny, věnujte velkou pozornost svému domovu a rodině. Protože se něco děje. Ale co? Poslouchejte svou intuici, napoví vám. A kdo nemá vyřešené vztahy s nějakou ženou, měl by je vyřešit.

Váhy

Tento měsíc Váhy zažijí zajímavé novoluní. Dne 8. 5. 2024 proběhne novoluní ve znamení Býka. V Býku vznikne velká konjunkce. Své síly spojí Slunce, Luna, Uran a Venuše. A bude to velmi silné. Některé Váhy mohou prožít romantický zážitek. Jiné prožijí něco, co otřese jejich emocemi. Kdo má partnera, měl by v tomto období udělat něco pro vylepšení vztahů. Některé Váhy mohou potkat někoho z minulosti, anebo někoho nového, kdo je bude přitahovat. Toto novoluní (a vůbec celý květen) bude mít silný vliv na ekonomiku Vah. Připomeneme si proč: protože také Jupiter je v Býku. Vstoupil tam v květnu 2023 a bude tam do května 2024. Co se stane, až odejde z Býka, si řekneme příští měsíc.

Jupiter ze znamení Býka působí aktivně na ekonomiku Vah. Po celou dobu se Váhy mají zaměřit na rozšiřování svého vlastnictví. Učí se, jak moudře zacházet s majetkem. Některé Váhy toužily něco prodat nebo koupit. Jiné to již udělaly. Váhy dostaly příležitost udělat si revizi ve financích. Dát si do pořádku vše, co mají rozjednané s bankami. Váhy, máte ujasněné majetky, které s někým vlastníte společně? Váhy pochopily, že půjčovat si není rozumné, protože dobře se půjčuje, ale špatně se vrací. Ekonomická samostatnost je velmi důležitá. Když má člověk peníze, má větší svobodu.

Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce, který má na starosti cestování, přesuny a pohyb. Některé Váhy budou řešit auto, jiné by měly být opatrné na cestách. Všechny budou nějaké cesty plánovat. Váhy čeká vyřizování. Papírování vás nebaví a já to chápu. Sláva digitalizaci. Váhy mohou dostat zprávu, která je nepotěší, anebo řeknou něco, co je bude mrzet. Váhy, važte slova. Dne 25. 5. 2024 se Jupiter z Býka přesunul do znamení Blíženců.

Štír

Dne 8. 5. 2024 proběhne novoluní ve znamení Býka. Tam taky vznikne velká konjunkce. Své síly spojí Slunce, Luna, Uran a Venuše. A bude to velmi silné. Štíři, je čas na romantiku. Emoce budou na pochodu. Připomeneme si pozici Jupiteru. Ten se také nachází v Býku, vstoupil tam v květnu 2023 a bude tam do 25. 5. 2024. To znamená, že tento úplněk v Býku doladí oblast, na kterou působil po celou dobu Jupiter.

Štíři si měli ujasnit, s kým a za jakých podmínek chtějí žít, a s kým a za jakých podmínek chtějí pracovat. Období přinášelo možnost uzavřít nové smlouvy a dohody. Jupiter některým Štírům přinesl nového pracovního partnera, jiným nového přítele. Někteří potkali partnera duše. Nyní stojí Štíři na rozhraní dvou období a budou své partnerské a pracovní vztahy hodnotit. Většina Štírů ví, jak získat to, co chtějí. Tito jedinci si mohou otevřít šampus a oslavovat. Toto novoluní (a vůbec celý květen) bude mít silný vliv na pracovní a také osobní vztahy Štírů.

Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce, který má na starosti cestování, přesuny a pohyb. Štíři by měli sportovat, jejich ztepilá postava bude partnery přitahovat a Štíři si užijí přízeň opačného pohlaví. Aby se cítili dostatečně důležití, je potřeba mít práci, která je naplňuje a baví. Štíři potřebují uznání. Jsou rádi důležití a prospěšní. Jsou ochotní pomoci tomu, kdo si to zaslouží. Umějí nejen dávat, ale umějí také brát.

Květen je měsíc o penězích, o práci a o ostatních hodnotách. Přestože jsou peníze super, ke spokojenému životu je potřeba taky láska, rodina, bydlení a dobrá práce. Období, ve kterém se Štíři nacházejí, je období osudového tvoření domova a rodinných vztahů. Pluto se totiž přesunulo do Vodnáře, a to znamená, že tento rok čekají Štíry různá překvapení kolem bydlení a rodiny, která jim změní život.

Dne 25. 5. 2024 se Jupiter z Býka přesunul do znamení Blíženců. Začíná nové životní téma. O tom si víc řekneme příští měsíc. Štíři, nezapomínejte na Saturn v Rybách, který dělá pořádky ve vašich vztazích, a to nejen s partery, ale také s dětmi.

Střelec

Květen je měsíc, na který Střelci nikdy nezapomenou. Nejdříve si připomeneme planetu Jupiter, která se nachází v Býku a dělá tam v květnu velmi silnou konjunkci. Jupiter vstoupil do znamení Býka v květnu 2023 a na konci května 2024 se přesune do jiného znamení. Po celou dobu svého působení dává Střelcům velkou pracovní šanci. Spolupracovat se schopnými lidmi. Vytvořit kvalitní vztahy s lidmi, kteří mají stejné zájmy a jdou stejným směrem. Střelci, kteří pracují ve službách nebo s klienty, se mohou hodně posunout.

Během tohoto tranzitu si Střelci uvědomí, že nejsou sluhové. Když něco udělají, mají za to dostat odměnu. Jupiter také klade důraz na to, aby si uvědomili, jak důležité je starat se o své zdraví. Zbavit se závislostí nebo je omezit. Uvědomit si, že každá závislost omezuje osobní svobodu. Střelci si na pocit volnosti potrpí. Péče o zdraví by se měla projevit také v tom, že si člověk udrží jak psychickou, tak fyzickou pohodu, a že se o sebe začne více starat. Lázně, wellness, masáže, sport, dostatek spánku, zdravé jídlo a dobrá nálada.

Dne 8. 5. 2024 proběhne úžasné novoluní ve znamení Býka. V Býku vznikne velká konjunkce. Své síly spojí Slunce, Luna, Uran, Venuše i Jupiter. A bude to velmi silné. V tomto období bude hodně lidí řešit bydlení, svou střechu nad hlavou, vztah k půdě. A také téma, které se týká produktů, jež plodí země.

V květnu se odehraje další důležitý aspekt, a to úplněk ve vlastním znamení. Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce. Ten má na starosti cestování, přesuny a pohyb. Střelci by měli mít promyšlené, co ve svém životě chtějí změnit. Úplněk je období, ve kterém člověk opouští stav, který mu nevyhovuje, a naplánuje si, že bude něco dělat jinak. Nově. Střelci, jak to je u vás?

Dne 25. 5. 2024 se Jupiter přesune ze znamení Býka do znamení Blíženců. To vám změní životní priority.

Kozoroh

Kozorohové, nezapomeňte se nechat na 1. května políbit pod rozkvetlým stromem, abyste neuschli. Hlídejte si veškeré projevy vašeho partnera. Partnerské vztahy jsou téma, na které máte zaměřit pozornost. Jupiter je v Býku a chce po vás práci na stabilitě ve vztazích. Nejdříve si připomeneme planetu Jupiter, která se nachází v Býku a dělá tam v květnu velmi silnou konjunkci.

Jupiter vstoupil do znamení Býka v květnu 2023 a na konci května 2024 se přesune do jiného znamení. Po celou dobu tohoto působení Kozorohové řeší vztahy. Jupiter jim v tom pomáhá. Kozorohové, kteří byli dlouhodobě sami, mají šanci najít lásku. Jiní Kozorohové dostali prostor své vztahy upevnit. Další Kozorohové si udělali jasno v tom, koho vlastně milují. Partnerské vztahy jsou celoživotní téma.

Většina Kozorohů stojí o stabilitu, dokáží si vážit rodiny a blízkých lidí, protože jejich život není jednoduchý. Jsou ale Kozorohové, kteří dostanou moc, anebo zbohatnou, a začnou se chovat jako páni tvorstva. Ti mají ve vztazích problém. Jupiter v Býku působil také na vztahy mezi rodičem a dítětem. Děti jsou hodně důležité. Kozorohové by měli akceptovat, že jsou to samostatné originální bytosti. Když je totiž Kozoroh na své dítě přehnaně přísný, dočká se toho, že dítě brzy odejde z domova. A jsou i Kozorohové, kteří se svými dětmi nemají dobrý vztah. A to by se mělo změnit.

Dne 8. 5. 2024 proběhne úžasné novoluní ve znamení Býka. V Býku vznikne velká konjunkce. Své síly spojí Slunce, Luna, Uran a Venuše. A také Jupiter. A bude to velmi silné. Kozorohové, život je láska a láska je život. Věnujte pozornost těm, které milujete, a buďte pozorní k těm, kteří milují vás. Věnujte svůj čas partnerovi, rodině. Peníze nejsou všechno. Společně strávený čas, to jsou společné zážitky. A ty vám nikdy nikdo nevezme. Kozorohové, důležité je být bohatý také emocionálně, a proto tak potřebujete lásku.

Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce. Ten má na starosti cestování, přesuny a pohyb. Kozorohové by na sebe měli být opatrní. Hlavně na pohybový aparát. Možná hodně přemýšlejí. Vědí, že je potřeba něco udělat se životem. Kozorohové, než něco podniknete, řádně si vše rozmyslete, protože některé změny se už nedají vzít zpátky. Možná vás někdo zklame. Nebo máte pocit, že jste zklamali vy? V květnu praskne něco tajného. Dne 25. 5. 2024 se Jupiter přesune ze znamení Býka do znamení Blíženců, a to vám změní životní priority.

Vodnář

Květen je měsícem lásky. Vodnáři by se neměli zapomenout hned první den v měsíci líbat pod rozkvetlým stromem. A kdo nemá partnera, nevadí, může se objímat, a dokonce i líbat se stromem samotným. Dne 8. 5. 2024 proběhne úžasné novoluní ve znamení Býka. V Býku vznikne velká konjunkce. Své síly spojí Slunce, Luna, Uran a Venuše. A také Jupiter. Vyvrcholí tím téma Jupiteru v Býku, než se posune do dalšího znamení. Do Býka se Jupiter přesunul v květnu 2023 a je tam do května 2024. Na Vodnáře po celou dobu působí velmi příznivě.

V tomto období Vodnáři udělali vše pro to, aby jejich tělo bylo krásnější, zdravější. Prostě aby dobře vypadali. Správná životospráva, cvičení a výsledek, před kterým si ostatní sednou na zadek. O krásnější tělo se pokusí mnoho z nich. Kdo má peníze a hodně času, který může věnovat sobě, ten by mohl dokázat velké věci. Celé toto období mělo vyvolat u Vodnářů zajímavé myšlenky. Řešili a řeší, jak a s kým bydlí. Sní o tom, že jejich bydlení je to nejkrásnější na světě. Sní o tom, že mají domov, po kterém vždy toužili. Někdo si upraví ten stávající, někdo splatí dluhy, které si udělal na bydlení, někdo jiný si pořídí letní sídlo. Kdo má zahradu, bude do ní investovat. Kdo potřebuje něco nového ve svém domově, tak to může udělat.

Pozornost Vodnářů se zaměřila také na rodinné příslušníky. Vodnáři vědí, že rodina je nejvíc. Vědí, že tomu, kdo je spokojený s tím, jak bydlí, a kdo má perfektní vztahy v rodině, se daří i v jiných oblastech. Vodnáři si dají do pořádku také vztahy se všemi ženami, na kterých jim v současnosti záleží a záleželo v minulosti. Také se ženami v rodině by Vodnáři mohli vztahy zharmonizovat. Jde o to, aby se člověk mohl doma a v rodinném kruhu na každého usmívat.

Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce. Ten má na starosti cestování, dopravu, dopravní prostředky, pohyb, končetiny, očistu a střídmost. Pro Vodnáře začíná období společenských změn. Vodnáři jsou lidé, kteří mají hodně kamarádů a často pořádají různé akce. Jsou v období, kdy pochopí, jak důležité je umět si do života přitáhnout ty správné lidi. Když někdo zklame, slibuje a neplní, případně když s někým nefunguje komunikace, je potřeba ho ze života vymazat. Na koho je naopak spoleh, s kým je člověku dobře, s tím vztahy posilujte. Vodnáři, jděte všude, kam budete pozváni. Jestli zažijete zklamání, přejde to. Jestli zažijete radost s nějakým člověkem nebo skupinou, prožívejte ji naplno.

Ryby

V květnu čeká Ryby přechod Jupiteru. V květnu roku 2023 se přesunul do znamení Býka a bude tam do 25. 5. 2024. Poté se přesune do znamení Blíženců a tam bude rok. Nyní Jupiter před svým přesunem dokončuje práci. Ryby měly vhodné období žádat, vyřizovat, psát dopisy. Organizovat. Učit se. Jít na přednášky. Seznamovat se s novými lidmi. Oslovit veřejnost. Věnovat se reklamě. Vyřizovat na úřadech. Řešit papíry. Usmívat se na úředníky. I když naštěstí již lze mnoho věcí vyřídit on-line.

Některé Ryby si mohly koupit nové auto, postavit garáž nebo udělat řidičský průkaz. Auto a cesty v nějaké formě řešila většina Ryb. Prověrkou prošly také rodinné vztahy. Vztahy se sourozenci, vztahy se sousedy. V některých rodinách proběhla velká změna. A téma rodiny a rodinných vztahů Rybám zůstane i na příští měsíce. Květen je lásky čas. Na prvního května by měly Ryby někoho popadnout a líbat se pod jakýmkoliv rozkvetlým stromem. Ne každý najde třešeň, že, Ryby?

Jupiter je v Býku. V květnu proběhne dne 8. 5. 2024 úžasné novoluní ve znamení Býka. V Býku vznikne velká konjunkce. Své síly spojí Slunce, Luna, Uran a Venuše. A také Jupiter. Dojde k vyvrcholení důležitého tématu, k důležitému rozhodnutí, k situaci, která bude žádat aktivní řešení. Některé Ryby čeká překvapení. Jiné zajímavá zpráva. Ryby jsou na důležité křižovatce.

Ryby, děje se něco v pracovním procesu? Jste v období, ve kterém se budete rozhodovat o tom, kam se máte pracovně posunout. I ten, kdo nepracuje, bude přemýšlet o tom, jak se stát důležitějším. Vytvořit ze sebe autoritu, kterou bude okolí uznávat. Ryby, jak vycházíte s autoritami? Šéf má pravdu, i když ji nemá, to všichni víme. Ale autorita může být také silný partner, důležitá osobnost, nějaký úřad. Někdo, kdo po nás něco chce, a my to musíme udělat. Ryby mají pracovat na tom, aby byly autoritou i pro svou rodinu.

Dne 23. 5. 2024 proběhne úplněk ve znamení Střelce. Ten má na starosti cestování, dopravu, dopravní prostředky, pohyb, končetiny, očistu a střídmost. Pro Ryby je to období o práci a o kariéře.

Dne 25. 5. 2023 se Jupiter posouvá do znamení Blíženců a tam bude do června roku 2025. Rybám se začíná měnit téma. O tom si napíšeme v příštím měsíci.

Pro časopis a portál Ve hvězdách napsala astroložka a spisovatelka Martina Blažena Boháčová

Časopis Ve hvězdách si lze předplatit prostřednictvím non stop linky předplatného + 420 777 157 435, e-mail: info@astrolife.cz (roční předplatné 300 Kč, na 2 roky 600 Kč), pro Slovensko na telefonních číslech +420 249 893 566, 3563, +420 800 188 826, e-mail: objednavky@ipredplatne.sk