Celníci na letišti v Praze zadrželi muže, pašoval 4,6 kg kokainu z Kolumbie

foto Celníci na letišti v Praze minulý týden zadrželi muže, který pašoval v tašce 4,6 kg kokainu z Kolumbie. Zda byla droga pro český trh, policie zjišťuje.

Praha - Celníci na pražském letišti v Ruzyni zadrželi minulý týden muže, který v cestovní tašce pašoval 4,6 kilogramu kokainu. Do Prahy přicestoval z Kolumbie přes Německo. Zda byla droga určena pro český trh, policie zjišťuje. V tiskové zprávě o tom dnes informovaly mluvčí celníků Martina Kaňková a Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová.

Fotogalerie

Celníci muže kontrolovali na letišti na základě upozornění od kriminalistů z protidrogové centrály. V jeho cestovní tašce našli mezi dalšími věcmi čtyři balíčky o celkové hmotnosti 4,647 kilogramu s neznámou slisovanou látkou. Předběžná chemická analýza pak potvrdila, že je to kokain. Hodnota nalezených balíčků je několik milionů korun, konečná cena ale závisí na dalším ředění drogy, řekla ČTK mluvčí protidrogové centrály

"Drogy byly předány Kriminalistickému ústavu v Praze k dalším expertizám. Zda byly určeny pro český trh, je předmětem vyšetřování," doplnila.

Muž je v současné době ve vazbě a vzhledem k množství drogy, které měl u sebe, a spolupráci s mezinárodní organizovanou skupinou mu hrozí v případě odsouzení za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy deset až 18 let vězení.

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 17.05.2024 ČTK

Reklama

13°C

Dnes je pátek 17. května 2024

Očekáváme v 03:00 15°C

Celá předpověď