Vražda dětské modelky JonBenét Ramsey: Možná ji zabil její bratr, aby se pomstil za snědený ananas

JonBenét Ramsay a její bratr Burke
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee.cz

Když bylo Burkeovi Ramseymu devět let, našli jeho malou sestru JonBenét zavražděnou v jejich domě v Coloradu. Smrt šestileté celebrity tehdy otřásla celým národem, totožnost vraha ovšem zůstává stále neznámá. Mezi podezřelými byl ale i samotný Burke...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 05. 2024 11:00

Někteří lidé se domnívají, že vraždil právě devítiletý Burke. Rodiče se pak měli jeho čin snažit ututlat. Prý to dokazoval kus nestráveného ananasu v jejím žaludku. Toto ovoce měl mít na svačinu Burke, když ale zjistil, že mu ho snědla, měl na to reagovat nepřiměřeným způsobem.

Problémový vztah se sestrou

Burke Ramsey se narodil 27. ledna 1987. Jeho dětství se neslo ve znamení pohody a bohatství. Se svou sestrou JonBenét měl rodičům dělat jen samou radost. On vynikal ve škole, ona v soutěžích dětské krásy. V zákulisí to ale mělo vypadat jinak. Proč třeba Burke před smrtí své sestry rozmazal v koupelně a její ložnici své výkaly? Rodinná přítelkyně Judith Miller si zase vzpomněla, že Burke jednou JonBenét udeřil golfovou holí.

Takové události byly jistě znepokojivé, ale nebylo to nic ve srovnání s vraždou všemi oblíbené JonBénet.

Brutální vražda JonBenét

Úřady nejprve případ JonBenét začaly vyšetřovat jako únos. Matka dívky, Patsy, měla den po Štědrém dnu najít na schodech dvouapůlstránkový dopis požadující výkupné. Autor chtěl za propuštění JonBenét 118 000 dolarů (takovou částku dostal její otec John jako bonus v práci). Patsy měla následně vzbudit manžela, který zavolal na linku 911. Burke měl po celou dobu spát u sebe v pokoji.

O něco později k němu vběhla Patsy, jenž s bědováním Ach Bože neustále přecházela sem a tam. Pak ji vystřídal policista, který se Burkeho vyptával na jeho sestru. Krátce po desáté hodině dopoledne sešel John do sklepa, kde našel mrtvolu své dcery. Někdo jí sexuálně zneužil a uškrtil.

Zabil JonBenét Burke?

Přestože nebyl Burke z její vraždy nikdy obviněn, mnozí věří tomu, že na smrti dětské hvězdy měla její rodina určitý podíl. Vždyť i papír a tužka, kterým byla napsána žádost o výkupné, pocházely z domu rodiny Ramseyových.

Je tak skutečně možné, že by Burke svou mladší sestru zabil jen kvůli tomu, že mu snědla svačinu? Anebo měla na svědomí její mladý život matka Patsy, kterou rozzuřilo, že JonBenét pomočila postel?

A co John? Opravdu našel její tělo ve sklepě? A co hospodyně Linda? Rodinu měla několikrát neúspěšně prosit o půjčku. Adeptů na vraha je hned několik. Zjistí se po čase, kdo je za to zodpovědný? Nebo se ukáže, že je na vině úplně cizí člověk?

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Killing of JonBenét Ramsey
Allthatsinteresting.com: Who Is JonBenét Ramsey's Older Brother - And Why Do Some Believe He Killed Her?

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články