Hokejové MS bude doprovázet hit od Lenny, nebude ale oficiálním songem

foto Ilustrační foto - Zpěvačka Lenny, 2. června 2022, Praha.

Praha - Hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě nebude mít oficiální hymnu. Organizátoři vrcholné akce na dnešním neformálním setkání s novináři oznámili, že se tentokrát domluvili se zpěvačkou Lenny, jejíž lehce upravený hit Hello bude turnaj doprovázet. Nebude se ale jednat o oficiální píseň šampionátu.

"V minulosti byl většinově zvyk, že šampionát má hymnu nebo píseň. Dnes je ale hrozně těžké složit a nazpívat píseň, která je chytlavá, budou ji hrát rádia a stane se hitem. Nechtěli jsme, abychom pracovali jen na písničce, která bude jen součástí mistrovství, protože je to zvyklost a musí být. Chtěli jsme se šampionátem spojit interpreta a song, který fanoušci znají a mohou si ho zazpívat," řekl prezident pražského organizačního výboru Petr Bříza.

Organizátoři se proto domluvili na spolupráci s Lenny. "Jsme rádi, že jsme získali vstřícnou zpětnou vazbu a propůjčila nám svůj hit, který není jen český, ale prosazoval se i na evropských hitparádách. Má potenciál, že když ji v arénách zahrajeme, tak píseň budou všichni znát a budou ji vnímat," uvedl Bříza.

Pro minulý světový šampionát v Česku v roce 2015 složila oficiální píseň "Brousíme nože" kapela Kabát.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 17.05.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 17. května 2024

Očekáváme v 21:00 11°C

Celá předpověď