Losos se špekem a voda s cibulí. Lukášovo menu vytvořila umělá inteligence

Menu vytvořené AI - Prostřeno! S29 (59)

Čtvrteční hostitel Lukáš z Moravskoslezského kraje si jako první v historii nechal recepty pro svůj večer vygenerovat AI, neboli umělou inteligencí. Vegetariánka Bára pro jistotu dorazí na večeři najedená. Podaří se Lukášovi uvařit dobře, i když jídlo neochutná?

Byt čtvrtečního hostitele je zařízen prakticky a minimalisticky. Lukáš zde žije sám a soupeři usoudí, že tu chybí ženská ruka. I kamarádi, kteří Lukáše do Prostřeno! přihlásili, doufají, že si díky pořadu nějakou lásku najde. Osmadvacetiletý technický specialista má rád nové technologie, a tak se rozhodl spolupracovat s umělou inteligencí. Té popsal své kuchařské schopnosti a nechal si pro svůj večer navrhnout menu i s recepty.

Co je podle AI sázka na jistotu? Caprese špízy jako předkrm, cibulačka s krutony, losos na grilu s citronem a bylinkami a jako dezert čokoládový mousse. Jediné, v čem se Lukáš AI vzepře, bude dezert, který si upraví podle svého. Bára, která nejí maso, pro jistotu dostane tofu. Menu bude záhadou hlavně pro Radima, který čte caprese jako „čipris“ a dezert tipuje na čokoládovou myšku.

Podívejte se na přípravu škvarkové pomazánky:

Lukášovi zlomí vaz nedochucená jídla

Soutěžící po příchodu překvapí, že Lukáš nepůsobí nervózně. Doposud se u stolu příliš neprojevoval, tak čekali leccos. Lukáš si ale pro výhru nepřišel a docela si věří. Masovou pomazánku jako úkol týdne ani neochutná. Předkrm budou považovat soutěžící za příliš jednoduchý, cibulačku zkritizují, že je moc cibulová. Je málo zahuštěná a do základu nepřidal Lukáš víno. Radim soudí, že polévka chutná jako základ na guláš. Ani Martině voda s cibulí nechutná. Proto se hosté zeptají, proč takovou polévku Lukáš vaří. „Jelikož pracuju jako ajťák, tak jsem se zeptal umělé inteligence na atraktivní menu, které bych zvládnul uvařit i já,“ svěří se při polévce Lukáš hostům. „Mně se moc líbí ten nápad,“ chválí Bára. „To je odvaha neskutečná,“ nestačí se divit Radim.

Menu sice vypadá na papíře pěkně, soutěžící však budou mít připomínky k dochucení pokrmů. Losos a brambory se špekem nejsou podle Daniely dobrá kombinace, Martina by jídlo přisolila. Jako zábava bude pantomima. Pro mladou Báru to nebude žádná výzva, Radim si naopak vyprosí, aby mohl vydávat zvuky. Čokoládová pěna pak bude mít úspěch hlavně u Báry, která sní i Radimovu porci. Kolik dostane Lukáš bodů za historicky první menu podle umělé inteligence? Už nyní na prima+ můžete sledovat všechny epizody tohoto týdne a ujistit se, že vyhrál váš favorit.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.