Deset výjimečných žen Česka: Magazín Lifee ocenil titulem SuperWoman vrchní státní zástupkyni, vědkyni i kickboxerku

tablo SuperWoman
Zdroj: Lucie Robinson/koláž Lifee
První SuperWoman Tatiana le Moigne.Donedávna ředitelka české, slovenské, maďarské a rumunské pobočky společnosti Google.Druhá SuperWoman Lenka Bradáčová.JUDr. Lenka Bradáčová, Ph.D. působí dvanáctým rokem jako vrchní státní zástupkyně v Praze.+ 17 fotek+ 18 fotek

SuperWoman, unikátní projekt magazínu Lifee.cz, představil první desítku výjimečně úspěšných žen Česka. Na věku ani oboru nezáleží. Všechny z nich spojuje píle, dravost a odhodlání jít si za svým snem. Inspirujte se na své životní cestě kroky top podnikatelky Jaroslavy Valové, mistryně světa v bojových sportech Martiny Ptáčkové nebo vědkyně v oblasti umělé inteligence Terezy Bartoníčkové.

Markéta Behinová
Markéta Behinová 02. 05. 2024 12:00

Úspěšné ženy očima redakce ženského magazínu Lifee.cz a objektivem slavné fotografky Lucie Robinson, to je náš unikátní projekt SuperWoman. Jaký byl zásadní okamžik jejich kariéry? Jak jít úspěchu naproti a k tomu stíhat děti a rodinu? K čemu jsou důležité pracovní zásady, nastavení cílů a vnitřních hodnot?

Věříme, že se pro vás super ženy stanou inspirací na cestě za vašimi sny. A že dost možná zjistíte, že vám stačí třeba jen krůček k tomu, dostat se na vrchol. Kdo patří do první desítky oceněných žen?

Taťána le Moigne: Královna české internetu

Donedávna ředitelka české, slovenské, maďarské a rumunské pobočky společnosti Google a jedna z nejinspirativnějších žen českého byznysu. „Táta mě vždycky vedl k tomu, abych se nebála říct svůj názor, i když to bude úplně něco jiného, než si myslí on. A v důsledku spolu nebudeme souhlasit, což pro dítě není úplně jednoduché. Ale čím jsem byla starší, tím víc jsem si uvědomovala, jak je to zásadní pro formování charakteru a životních postojů,“ vypráví SuperWoman Taťána le Moigne. Až v dospělosti ocenila přístup rodičů a to, že byla svobodné dítě. Teď se snaží totéž dopřát svému synovi.

Doporučené video: Rozhovor se SuperWoman Taťánou le Moigne

Lenka Bradáčová: Cattani v sukních

„Odvaha, zvídavost a nebát se dělat chyby,“ popisuje vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová v rozhovoru její osobní klíč k úspěchu. Nevěřím na osud, který nás potká, pokud děláme cokoli. Věřím na ten, který nás potká, když neuděláme nic. Takže je to cesta, kdy rozhoduji o sobě především sám. Nesmím se bát udělat chybu a nesmím se bát za ni nést odpovědnost,“ říká SuperWoman JUDr. Lenka Bradáčová Ph.D.. Přezdívá se jí Cattani v sukních a řeší nejzávažnější trestné činy. Jak bojuje s pocitem nespravedlnosti a jaký zlom přišel hned na začátku její kariéry?

Doporučené video: Rozhovor se SuperWoman Lenkou Bradáčovou

Kateřina Kněžíková: Světově úspěšná operní diva

Nejprogresivnější operní pěvkyně v Česku, Kateřina Kněžíková, nám prozradila, kdy se rozhodla pro pěveckou kariéru i jak doma funguje s manželem Adamem Plachetkou. I on je úspěšným operním pěvcem. "Už jako pětiletá holčička jsem koketovala s klavírem a ve 12 letech jsem začala navštěvovat hodiny zpěvu. Nikdy jsem však nepřemýšlela o zpěvu jako o svém budoucím povolání, chtěla jsem být laborantkou farmacie. Vše se změnilo v prvním ročníku gymnázia, když jsem viděla operní představení v divadle. Od toho večera nabral můj život jiný směr," uvádí SuperWoman Kateřina Kněžíková.

Doporučené video: Rozhovor se SuperWoman Kateřinou Kněžíkovou

Katarina Emma Schapiro: Průkopnice koučování

Katarina Emma Schapiro patří mezi průkopníky koučování u nás i ve střední Evropě. Má řadu mezinárodních certifikací a spolupracovala se stovkami špičkových manažerů. Ale hlavně je to žena s velkým srdcem, která se angažuje v mnoha neziskových organizacích a poradí vám, jak se vydat na cestu sebepoznání: „Člověk si v nějaké chvíli uvědomí, že aby mohl být plně, kým chce být, kým by mohl být, musí od sebe získat odstup, nadhled, ale zároveň i vhled do sebe. A to může udělat nejrůznějšími způsoby, cest je opravdu mnoho," vysvětluje Katarina v podcastovém rozhovoru.

Doporučené video: Rozhovor se SuperWoman Katarinou Emmou Schapiro

Tereza Bartoníčková: Novodobá vědkyně

Pátou SuperWoman se stala Tereza Bartoníčková. Talentovaná vědkyně a expertka udělala pro českou společnost velkou věc. Založila Internetový institut a jako jeho prezidentka se věnuje tomu, jaký mají internet a nové technologie vliv na náš každodenní život a jak je můžeme využít ku prospěchu. Tento nápad vznikl během studií na Oxfordu, kde Tereza jako jediná Češka absolvovala obor Social Science of the Internet. „Říkala jsem si, že se přece něčím takovým musí někdo v Česku zabývat. Že neexistuje, aby se o to společnost nezajímala,“ vypráví v rozhovoru talentovaná vědkyně.

Doporučené video: Rozhovor se SuperWoman Terezou Bartoníčkovou

Jaroslava Valová: Královna českých koupelen

V našem projektu nesměla chybět Jaroslava Valová, zakladatelka sítí koupelnových prodejen. Její příběh o odvaze a síle jedné jihočeské rodiny, která si splnila „americký sen“ v českých podmínkách, patří mezi jeden z nejinspirativnějších. SuperWoman Jaroslava Valová získala za svoji manažerskou práci řadu prestižních ocenění. Stala se např. Manažerkou roku 2013, dlouhodobě patří mezi TOP ženy českého byznysu a v roce 2018 byla jako jediná žena mezi deseti TOP manažery vyhlášena Manažerkou čtvrtstoletí.

Doporučené video: Rozhovor se SuperWoman Jaroslavou Valovou

Martina Ptáčková: Mistryně světa v bojových sportech

Železná trpělivost a nezlomná vůle jít si za svým. Tak by se dala popsat naše další SuperWoman Martina Ptáčková. Vystudovaná diplomatka, osminásobná mistryně světa v bojových sportech a také první Evropanka, která získala černý pásek v disciplíně hand-to-hand combat. K bojovým sportům se dostala díky šikaně, kterou si v dětství prošla. Dneska pomáhá společně s bratrem Pepou dětem, které prožívají něco podobného. Spolupracuje s NATO a vede výcvik vojáků v Izraeli.

Doporučené video: Rozhovor se SuperWoman Martinou Ptáčkovou

Lucie Urválková: Šéfka financí pojišťovny

Patří mezi nejvlivnější ženy Česka a opakovaně se umisťuje v prestižních anketách nejlepších manažerek Česka. Jako finanční ředitelka pojišťovny UNIQA vede Lucie Urválková tým 200 lidí a stará se o aktiva ve výši 200 miliard korun. Píli, houževnatosti a sebekázni ji naučil sport. "Sport mě velmi ovlivnil a také můj dětský idol Jarmila Kratochvílová (legendární atletka a dlouholetá držitelka světového rekordu v běhu na 800 m - pozn. red.). Jednou řekla, že potlesk přichází až za cílovou páskou. Tohle motto mě provází celým životem,“ prozradila SuperWoman Lucie Urválková v rozhovoru.

Doporučené video: Rozhovor se SuperWoman Lucií Urválkovou

Martina Šmuková: Modelka s velký srdcem

Historicky první česká vítězka prestižní modelingové soutěže Elite Model Look z roku 1992 se vzdala slibně rozjeté kariéry modelky a začala se věnovat pomoci nemocným dětem. Nejprve prostřednictvím nadačního fondu dětské onkologie Krtek a v roce 2012 založila vlastní nadační fond Pink Bubble. Ten už jedenáctým rokem pomáhá onkologicky nemocným teenagerům a nazývá je láskyplně bublinky. "Nechtěla jsem být modelkou, to nebyl můj sen. Přála jsem si být užitečná pro společnost", vypráví v podcastu SuperWoman svou životní cestu Martina Šmuková

Doporučené video: Rozhovor se SuperWoman Martinou Šmukovou

Gabriela Tessing: Přední česká inovátorka

Inovátorství, kreativita, ale i odvaha a dravost, to jsou vlastnosti, které reprezentují Gabrielu Teissing, CEO společnosti Creative Dock. Gabriela ze své pražské kanceláře řídí víc než 500 lidí v 5 zemích a pracuje na desítkách projektech. Pomáhá firmám uspět v dnešní digitální době. Bývalá profesionální golfistka považuje sport za důležitou školu života. "Sport mi dal obrovský základ. To asi řekne každý, kdo v mládí sportoval vrcholově. Takže žádná velká manažerská škola, ale sport", uvádí SuperWoman Gabriela Teissing.

Doporučené video: Rozhovor se SuperWoman Gabriellou Teissing

Desítku oceněných žen, zachycených objektivem fotografky Lucie Robinson, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Související články

Další články