Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Tablety do myčky od TIERRA VERDE – jen čisté nádobí a dobrý pocit. Vyrobené růžovým Láskatožem

Novinka v nabídce společnosti TIERRA VERDE potěší každého, komu záleží na tom, v čem se umývá jeho nádobí. Plně biologicky odbouratelné tablety do myčky této populární ekoznačky jsou účinné, udržitelné a uživatelsky maximálně komfortní. Poradí si s mastnotou i odolnými skvrnami, a přitom mají tak čisté složení, že získaly prestižní certifikát Ecogarantie.

„Tablety do myčky jsme vyvíjeli téměř dva roky. Dali jsme si na nich opravdu záležet, protože automatické mytí nádobí považujeme za nejtěžší disciplínu v eko péči o domácnost. Každý výrobce myček má jinak nastavené programy a s tím se bez agresivní chemie těžko pere,“ přiblížil Jan Čillík, generální ředitel společnosti TIERRA VERDE.

Tablety do myčky této firmy z Popůvek u Brna obsahují pouhých 6 čistých surovin rostlinného a minerálního původu. Perfektní odmašťovací a čisticí účinky zajišťují perkarbonát sodný a nové přírodní tenzidy. Tablety neobsahují ropné deriváty, fosfonáty, chlór, enzymy, barviva ani umělé parfémy, které mohou zkreslovat chutě jídla a nápojů. Jsou vhodné i pro všechny domovní čistírny odpadních vod včetně kořenových.

Ohleduplným složením to ale nekončí. Jednotlivé tablety nejsou balené, aby nevznikal zbytečný odpad. Před vlhkostí a poškozením je chrání dózy ze 100% recyklovaného a 100% recyklovatelného plastu (rHDPE), které je možné bezobalově doplňovat. Zakoupíte je také ve vratných litrových lahvích a kbelících.

Pro dokonalý výsledek mytí je tablety třeba doplnit solí do myčky a leštidlem. Pokud by tablety byly „vše v jednom“, musely by obsahovat i značné množství chemických tenzidů a změkčovačů vody, které zatěžují životní prostředí. Stačí podle potřeby doplňovat sůl a leštidlo a můžete se těšit z čistého nádobí bez zbytečné chemie.

Tablety jsou vhodné pro programy s teplotou mytí od 55 °C, aby se aktivoval perkarbonát sodný, který odmašťuje a bělí. Vyšší teplota podpoří i výkon obsažených přírodních tenzidů. Pro mytí v chladnější vodě se používají rizikové enzymy, které ale mohou být potenciálními alergeny. Proto se je v TIERRA VERDE rozhodli vynechat.

Díky tomuto důslednému přístupu inovativní tablety do myčky od TIERRA VERDE vyhovují náročným požadavkům evropského certifikátu Ecogarantie, který potvrzuje, že mají nejmenší možný dopad na životní prostředí.

A kdo je ten růžový Láskatož?
Nové tablety do myčky pro vás lisuje tabletovačka Láskatož vyrobená roku 1989. Původně ji čekal odvoz do šrotu, protože měla zlomený píst.

„Bylo nám líto, aby dosloužila a tuna železa a elektroniky skončila v odpadu. Stroj jsme koupili a pustili se do jeho opravy. Začali jsme mu říkat Lakatoš, protože svým stavem a barvou připomínal lesnický stroj LKT známý pod touto přezdívkou. Postupně nám přirostl k srdci. A protože v TIERRA VERDE věříme na lásku a laskavost, přejmenovali jsme ho na Láskatož,“ zavzpomínal Michal Lazor z oddělení inovací.

Po opravě pístu lis dokonce udělal i pár tablet… Ale pak se zhroutil. Ukázalo se, že dosloužila také elektronika. Naštěstí se podařilo najít odborníky, kteří Láskatože postavili na nohy, a ještě mu dali nový růžový kabátek. Nyní frčí rychlostí 1 000 tablet za hodinu. Chtěli byste ho vidět na vlastní oči? Přijďte na prohlídku výroby ekodrogerie, pozvánky najdete na: https://tierraverde.cz/blog/pozvanky-na-akce

Trio pro dokonalý výsledek mytí nádobí v myčce:
Tablety do myčky na nádobí
Regenerační sůl do myčky na nádobí (papírový sáček 2 kg za 119 Kč)
Leštidlo do myčky na nádobí (láhev 750 ml za 149 Kč)

Zdroj a foto: www.tierraverde.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *