Sociální sítě
Nahoru

Nový Citroën C3 a ë-C3 je již v prodeji

Nový model C3 a ë-C3 je inovativní, moderní a důmyslný a v každém ohledu představuje vylepšení oproti předchozí generaci. Nabízí jedinečný komfortní zážitek díky Odpružení Citroën Advanced Comfort® a Sedadlům Advanced Comfort, novou koncepci kabiny C-Lounge – přední část byla navržena tak, aby byla jednoduchá, útulná a ergonomická, ulevila od psychické zátěže a poskytla pocit klidu.

Toho je dosaženo především velmi minimalistickou a lehkou horizontální přístrojovou deskou. Novinkou u nové C3 a ë-C3 je poprvé použitý nový Citroën head-up displej, který zobrazuje informace o vozidle na lesklé černé ploše mezi horní částí palubní desky a spodní částí čelního skla. Toto inteligentní řešení zajišťuje, že nedochází k duplikaci informací, jak je tomu tradičně mezi head-up displejem a přístrojovou deskou, a poskytuje řidiči snadný přístup ke všem klíčovým informacím, které potřebuje, aniž by musel spustit oči z vozovky.

Nová C3 a ë-C3 je k dispozici s výbavami YOU a MAX s benzinovým motorem PureTech o objemu 1,2 litru a výkonu 100 k a manuální šestistupňovou převodovkou. Tento motor, který byl zcela přepracován pro vyšší výkon a spolehlivost, je nyní vybaven rozvodovým řetězem. V kombinovaném cyklu WLTP má mít tato verze cílovou hodnotu 126 g CO2/km (certifikace probíhá).

V nabídce je také elektromotor 83 kW / 113 k, který poskytuje výkon a točivý moment potřebný pro každodenní dojíždění a dlouhé cesty, zatímco baterie LFP s kapacitou 44 kWh nabízí dojezd přibližně 320 km (cyklus WLTP).

Díky rychlému nabíjení stejnosměrným proudem o výkonu 100 kW trvá pouhých 26 minut, než se kapacita baterie zvýší z 20 % na 80 %.

bonusem za starý vůz od 360 000 Kč a elektrickým motorem od 610 000 Kč. V ceně vozu je i prodloužená značková záruka EssentialDrive na 5 let nebo 60 000 km a úvěr s 0% navýšením od Citroën Financial Services.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.