Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Autobusy SOR dobyly Ústí,
dorazilo pět vozů

 ČD investují miliardy
do nových servisních hal

 Na Rail Business Days
ukáží první bateriový vlak

 Pražské metro důstojně
oslavilo 50 let provozu

Středová se dočká nového trolejového vedení

ZLÍN - Trolejbusy s bateriemi či dieselagregátem nebo autobusy jezdí ode dneška až do neděle 5. května na linkách, které mají konečnou stanici na točně Středová na Jižních Svazích. Důvodem je modernizace trolejového vedení.

Úsek bude odpojen od napájení. Pracovníci Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice budou nahrazovat původní trolejové vedení z roku 1992...


Viditelné budoucí převěsy na točně Středová (26. dubna 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Úsek trolejového vedení včetně obratiště Jižní Svahy-Středová bude ve dnech od 2. do 5. května bez elektrického napájení. Montéři z oddělení údržby vrchního vedení Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice na obratišti nahrazují původní trolejové vedení včetně jeho výhybek novými vodiči. Dopravce proto musí nasadit na linky, které zde mají svou konečnou, bateriové trolejbusy nebo trolejbusy s dieselagregátem, případně autobusy. "Všechny spoje podle jízdního řádu však zůstanou zachovány a cestujících by se montážní práce neměly dotknout," informoval vedoucí dispečer Jan Tesař.

Pracovníci Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice se na obnovu trolejového vedení na točně Středová připravovali již nejméně měsíc a za běžného provozu instalovali nový závěsný systém lan a nosných prvků. Výměna trolejového vodiče již však vyžaduje odpojení celého úseku od elektrického napájení a dočasné vyloučení jízdy klasických trolejbusů.


Zmodernizováno bude trolejové vedení na celé točně (26. dubna 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Trolejové vedení na obratišti Středová se bude měnit poprvé od zprovoznění tohoto úseku sítě MHD, k němuž došlo na jaře roku 1992, tedy po 32 letech. Troleje mezi točnou a křižovatkou u Billy vyměnili elektromontéři dopravní společnosti již dříve. "Sledujeme stav trolejového vedení a snažíme se udržovat celou síť v náležitém technickém stavu. Při jízdě trolejbusů se pohybem sběračů průřez trolejového vodiče postupně zvolna zmenšuje a čas od času je proto nutná podle intenzity provozu výměna troleje," vysvětlil ředitel dopravní společnosti Josef Kocháň.

Pokud bude počasí přát a práce nezkomplikují například vydatné deště, mohly by se trolejbusy vrátit na Středovou dříve. "Za příznivého počasí, pokud nenastanou nepředvídané komplikace, by práce na výměně trolejí na točně Středová mohly skončit již o den dříve, tedy sobotou 4. května. Potom bychom zde již v neděli mohli obnovit normální trolejbusový provoz," upozornil závěrem Tesař.


Přípravné práce na obratišti Středová ve Zlíně (duben 2024, DSZO)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!