Kuřecí supreme s pečeným ratatouille

Kuřecí supreme je kuřecí prsíčko, které ale obsahuje i křídlo s jeho spodní kostí. Pokud jej správně upravíme, získáme opravdu velmi lahodný a šťavnatý kus masa, ke kterému se skvěle hodí jako příloha různá zelenina. Například tradiční francouzské ratatouille, ve kterém vynikne letní zelenina, jako je cuketa, lilek nebo papriky. Připravte si lahodné kuřecí supreme s pečeným ratatouille podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kuřecí supreme je kuřecí prsíčko, které ale obsahuje i křídlo s jeho spodní kostí. Pokud jej správně upravíme, získáme opravdu velmi lahodný a šťavnatý kus masa, ke kterému se skvěle hodí jako příloha různá zelenina. Například tradiční francouzské ratatouille, ve kterém vynikne letní zelenina, jako je cuketa, lilek nebo papriky. Připravte si lahodné kuřecí supreme s pečeným ratatouille podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Kuřecí supreme
Ratatouille
    rajčata 1konzerva sekaná
    cibule 1ks velká červená
    lilek 1ks středně velký
    cuketa 1ks středně velká
    paprika 1ks červená
    paprika 1ks žlutá
    cibule 1ks velká
    česnek 1stroužek větší
Pokyny
Ratatouille
  1. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Po chvíli přidáme také nasekaný česnek.
  3. Přilijeme rajčata, omáčku dochutíme solí, pepřem a bylinkami - oreganem a tymiánem.
  4. Několik minut povaříme, aby omáčka zhoustla.
  5. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  6. Do zapékací mísy nalijeme hotovou omáčku a na ní vyskládáme nakrájenou zeleninu.
  7. Osolíme ji, opepříme, hojně pokapeme olivovým olejem a posypeme tymiánem a oreganem.
  8. Ratatouille pečeme v předehřáté troubě na cca 190°C asi 40 minut.
Kuřecí supreme
  1. Než se upečeme ratatouille, připravíme kuřecí supreme.
  2. Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme.
  3. Rozehřejeme důkladně pánev a maso na ni nejprve kůží dolů opečeme.
  4. Poté ho otočíme a opečeme ze všech stran.
  5. Opečené maso přendáme do mísy vhodné trouby a dáme na cca 10 - 15 minut dopéct do trouby na 190°C - záleží na velikosti masa.
  6. Maso by mělo zůstat hezky šťavnaté, ale nesmí být nikdy syrové.

Pokud si koupíme kuřecí maso v plastovém obalu, nezapomene ho vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Pokud jsme použili rajčata z plechovky, vytřídíme prázdné plechovky do šedých kontejnerů na kovy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*