I velká vozidla si zaslouží poctivou péči. Kde seženete kvalitní náhradní díly?

Přidat na Seznam.cz

Pracujete v zemědělství, autodopravě, průmyslu nebo třeba turistice? V takových případech se rozhodně neobejdete bez pomoci velkých vozidel – nákladních vozidel, autobusů, traktorů, rozmetadel hnojiv a tak dále. Na co si musíte dávat pozor, pokud jim chcete dopřát dlouhou životnost?

Věřte jen autorizovaným dílům

Asi každý z nás chápe, že investice do velkého vozidla není zrovna malá. K tomu připočtěte pravidelný servis, případné opravy a jste klidně i na milionech korun za několik let. I přesto se však nevyplatí šetřit za každou cenu.

Mnoho jedinců si myslí, že koupí neautorizovaných nebo použitých dílů z vrakovišť ušetří. Prvotní nákup vás možná vyjde o několik stovek korun levněji, ale z dlouhodobého hlediska riskujete poškození celého vozidla (stovky tisíc korun za opravu nebo koupi nového nejsou zrovna úspora). A to nebudete mít nárok ani na záruku.

Sháníte zrovna hydraulické zvedáky na auta? Těsnění, výkyvná ramena, tlumiče výfuku či výkonná obrysová světla pro jízdu v noci?

Nákup na pár kliknutí

Pak nemusíte obvolávat všechny dodavatele z celé České republiky. Stejně tak nemusíte nikam jezdit. Bohatě vám postačí otevřít si webové stránky oblíbeného e-shopu BVM (najdete je po rozkliknutí výše vložených odkazů). V jeho prostředí najdete tisíce a tisíce náhradních dílů pro Tatru, Zetor, Liaz, Avii, Karosu, Destu, Pragu V3S i další velká vozidla (dokonce i pro některé veterány).

V přehledných kategoriích v mžiku najdete požadované položky. Poté si je prostě a jednoduše necháte zaslat až domů / do dílny.

U větších a dražších dílů se můžete spolehnout na repas. Poškozený kus pošlete na adresu uvedenou v e-shopu a obratem obdržíte jiný repasovaný produkt. Takovým způsobem se dá opravdu dlouhodobě ušetřit.