Hlavní obsah

Dostali jsme lekci, uznal Kondelík a děkoval Kubalíkovi, že si za něj vzpomněl na puk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co z toho, že Finy na úvod Betano Hockey Games v Brně více než dvojnásobně přestříleli (39:16). Čeští hokejisté našli recept na gólmana Säteriho až v samém závěru, kdy Kondelík premiérovou trefou v nároďáku jen mírnil porážku. Svěřenci trenéra Rulíka tak v sedmém přípravném utkání před domácím MS poprvé padli, nakonec 1:4.

Sestřih hokeje ČR - FinskoVideo: Sport.cz

 
Článek

„Jsem rád, že jsme si takové utkání mohli vyzkoušet, protože šlo o klasický zápas, které nás budou čekat na mistrovství v Praze. A tam to bude ještě o 30 procent rychlejší a o level těžší,“ těšil Radima Rulíka navzdory prohře střet se silným soupeřem, proti němuž přesně za týden vstoupí do MS.

Zatímco pětice extraligových finalistů ještě dostala volno a utkání sledovala z hlediště spolu s dalšími 10 hráči usilujícími o nominaci na MS, všech sedm čerstvých posil z NHL šlo do hry, stejně jako Lukáš Dostál ze zámořského trojlístku brankářů. Za první třetinu měl ale jen dva zákroky, oproti 12 českým střelám. Jenže gólové vyjádření žádné.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jáchym Kondelík dává jediný český gól. Vlevo Juuso Riikola z Finska.

„Nechci nás omlouvat, ale někteří kluci ze zámoří hráli soutěžní zápas po dlouhé době. Zadaptovat se a znovu dostat do tempa chvíli potrvá,“ mínil Rulík a zmiňoval Zadinu, který naposledy hrál utkání NHL 7.dubna.

Finové dali ve druhé třetině Čechům lekci z produktivity. Nejdříve ve 30. minutě využil Saarijärvi hned první přesilovku Suomi způsobenou zbytečným faulem Rutty v přerušené hře. A v závěru prostřední třetiny se nedůrazní Ticháček s Kodýtkem nechali přetlačit na brankovišti a Hyry překonal gólmana Dostála podruhé.

„Na počet střel se hokej nehraje. Dostali jsme dobrou lekci. Musíme najít způsob, jak dostat puk do brány. Klidně i s gólmanem, když to bude třeba,“ řekl Jáchym Kondelík, který se prosadil v 57. minutě při hře bez brankáře a v pátém startu za národní tým zapsal první gól.

„Kdyby byl s výhrou, byl bych nadšený. Takhle to jsou trochu hořké pocity. Vůbec mě v tu chvíli nenapadlo schovat si puk, ale Kubalda (Kubalík) se mě hned ptal, jestli to není můj první gól, tak mi ho vzal. Je moc hodnej, děkuju mu,“ usmál se Kondelík.

„Musíme být nebezpečnější. V tom vidím hodně prostoru ke zlepšení a budeme na tom pracovat,“ slíbil Rulík a naopak si pochvaloval úsilí, pohyb a nasazení svých svěřenců.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články