Mjölk architekti ve spolupráci s interiérovou designérkou Jitkou Třmínkovou navrhli jídelnu děčínské firmy RYKO. Foto: Jitka Třmínková
Architektura / interiér

Oáza uprostřed průmyslového závodu

Zadání investora bylo vytvořit moderní jídelnu pro zaměstnance, která nejenže splní praktické potřeby pro stravování, ale zároveň poskytne přívětivé a relaxační prostředí, které je klíčové pro každodenní pohodu zaměstnanců.

EARCH.CZ , 2. 5. 2024 / Advertorial

Navržená jídelna děčínské firmy RYKO, specializující se na servis a opravy železničních vagónů, má poskytnout prostor, kde si zaměstnanci mohou alespoň na chvíli odpočinout, relaxovat a načerpat novou energii. Zároveň však musí splňovat nejnovější standardy, a to včetně gastro vybavení.

Foto: Velkorysé prosklení jídelny zajistilo dostatek denního světlo, které si mohou zaměstnanci vychutnat během oběda.

Návrhu stavby se zhostilo architektonické studio Mjölk, které propojilo novou jídelnu s již existující hlavní budovou společnosti a jejím okolím. Žádoucí dostatek přirozeného denního světla, které si během oběda mohou zaměstnanci vychutnat, zajistilo celoprosklené řešení stavby. Exteriér architekti oživili trelážemi a skalkami s plánovanou zarostou vegetací. Nově vzrostlá zeleň pak ještě více posílí příjemný dojem návštěvníků.

Foto: Mobiliář do jídelny dodala boskovická společnost LD Seating.

Interiér, který měla na starosti designérka Jitka Třmínková, měl splňovat požadavek jakési oázy uprostřed průmyslového závodu. Třmínková tudíž vycházela kromě zadání klienta také z projektu architektonického studia, a tak i do interiéru vnesla kus přírody. Drobné stromy a rostliny se staly součástí atypického nábytku. Dřevo, tlumené odstíny a kaučuková podlahová krytina, která je aplikována i na část s dveřmi do gastro zázemí, útulnou atmosféru ještě umocnila. Pro zajištění optimální akustiky, která byla jedním z důležitých požadavků zadavatele, zvolila Třmínková napínaný strop Barrisol s perforací. „Lesklý Barrisol opticky klame zrcadlením prostoru a lehce evokuje hladinu vody, což nám opět zapadá do konceptu přiblížení se idee přírody. Čalouněné panely na stěnách a nábytku také zlepšují zvukové vlastnosti a napomáhají vnést do prostoru útulný dojem,“ uvádí Třmínková ve své autorské zprávě.

Veškeré sezení dodala do interiéru rodinná boskovická firma LD Seating, která se zaměřuje na výrobu židlí, křesel a sedaček. Třmínková vysvětluje, proč se rozhodla právě pro LD Seating. „Při zařizování jídelny jsem dbala na národní identitu, která nás s klientem spojuje, a proto jsem volila zařizovací prvky především české výroby. Interiér jídelny je kombinací talentovaných českých designérů, přičemž mobiliář je od značky LD Seating, navržený Martinem Foretem.“ Mezinárodně oceňovaná dřevěná židle Trivi je charakteristická svým minimalistickým designem, který v jídelně podpoří celkovou vzdušnost interiéru, stejně jako dřevěná barová stolička Spot s dřevěným sedákem lakovaným do černé barvy.

Použité produkty:

Designérka využila mezinárodně oceňované dřevěné Trivi TR-126W a barové stoličky ze série Spot.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 2. 5. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři