Mladí rodiče si udělali dítě, ale už po 3 měsících se ho chtějí zbavit. „Není to nic pro nás. Ať si ho radši někdo adoptuje“

Tři měsíce po narození dítěte se rodiče rozhodli dát jej k adopci. Nemají čas ani chuť se o něj starat, dávají přednost svému zaměstnání.

plačící miminko i Zdroj fotografie: iStock
                   

Narození dítěte je pro většinu rodičů obrovským požehnáním. Tento okamžik ale zcela změní jejich životy a dosavadní fungování. Novorozeně přináší nejen velkou radost, ale především mnoho změn. Někteří lidé si představují, jak budou vše zvládat a že se brzy vrátí do starých kolejí, mnohdy tomu tak ale není a oni zjistí, že měli zcela mylné představy. Takto je tomu i u rodičů Anny a Petra. Ten se rozhodl podělit se o jejich příběh.

Práci staví na první místo

Když do redakce DámskéhoDeníku přišel dopis od pana Petra P., zprvu jsme si mysleli, že se jedná o nějaký nejapný žert. Ukázalo se ale, že zpověď v něm obsažená je myšlena zcela vážně. Čtenář se jeho prostřednictvím svěřuje se svými pocity a velkým trápením, které s manželkou nyní prožívají. Před pár měsíci se jim totiž narodilo miminko, ale oni péči o něj nezvládají.

„Moje žena buduje kariéru, a tak se do práce vrátila už po dvou měsících od porodu, o malou Natálku se proto stará její matka,“ popisuje rodinnou situaci pan Petr. Oba jsou workoholici, a tak je pro ně jejich zaměstnání vším. Ani jeden z nich nemá čas a chuť se o miminko starat. Nedávno si o celé situaci vážně pohovořili a jednoznačně se shodli na tom, že mít dítě byla velká chyba. „Přestože máme dceru rádi, nejlepší bude, když se jí vzdáme,“ píše v dopise čtenář.

Rozhodli se pro adopci

Oba jsou nyní velmi nešťastní, protože kvůli té malé kouli na noze se nemohou soustředit na svou práci, kterou staví na první místo. A tak se rozhodli, že dají malou Natálku k adopci. „Než aby malá trpěla tím, že k ní nechováme téměř žádné city a netrávíme s ní čas, tak jí bude lépe tam, kde se jí bude někdo naplno věnovat,“ svěřuje se dále pan Petr. Když se o tom ale zmínili holčiččině babičce, ta s jejich rozhodnutím absolutně nesouhlasila.

„Tchyně myslela, že vyletí z kůže, když jsme jí to řekli. Je rozhodnutá vzít si Natálku k sobě,“ popisuje vývoj situace čtenář. Dále uvedl, že je tato možnost stále v jednání, pokud by totiž dali dítě natrvalo k babičce, museli by nastavit jasná a pevná pravidla. „Musíme jednat v zájmu dítěte,“ napsal pan Petr.

Není divu, že si chce babička svou vnučku nechat, než aby ji dostali cizí lidé. Vždyť pouto mezi nimi je jedinečné. To dokazuje také video, na němž je zachycena reakce novopečené babičky a které jsme na DámskémDeníku nedávno zveřejňovali.

Co si o rozhodnutí rodičů myslíte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
150 lidí právě čte
Zobrazit další články