V Albertu se našly odporné věci. Zákazníci obchodu jsou znechuceni. Jak jsme tam jen mohli nakupovat, ptají se

Myší trus a okousané zboží – to je v posledních měsících bohužel častá praxe v českých prodejnách potravin.

i Zdroj fotografie: Realeklas / Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Státní zemědělská a potravinářská inspekce na podobné záchyty upozorňuje poměrně často. Na Událostech247 jsme psali například o tom, že při kontrole v maloobchodní prodejně potravin Albert Hypermarket v ulici Petra Bezruče v Kladně našla myší výkaly a ohryzané potraviny. Uvedené nedostatky kontrola okamžitě nakázala napravit.

Myši se proháněly mezi regály se zbožím

Víte od nás také to, že před několika lety musela inspekce nechat uzavřít také prodejnu Tesco v Aši na Chebsku, protože tam došlo k zásadnímu porušení hygienických předpisů a inspektoři na mnoha místech v prodejně našli myší exkrementy. Loni na podzim se inspekce vydala do prodejny Kaufland v Pardubicích. Také v tomto obchodě byl myší trus a myši tam dokonce běhaly mezi regály a okusovaly zboží. Čistá nebyla ani podlaha a regály, ve kterých byly potraviny uskladněny.

Ve známém obchodní řetězci se našly příšerné věci. Nakupovali jste tam někdy? Tohle snad radši ani nechtějte vědět, hrůza

V prosinci kontrola vyrazila také do prodejny obchodního řetězce Billa v Prostějově. V prostoru prodejny byly stopy po působení a výskytu hlodavců a na první pohled bylo všechno špinavé. Prodejna měla podle inspekce také velmi výrazně zanedbaný úklid. Nečistoty byly na zemi a dokonce i na stěnách a na stropě. Myší exkrementy se povalovaly také v regálech, ve kterých bylo zboží uskladněno. Podlahy byly ve velké míře poškozeny, jak jsme na Událostech247 informovali.

Myší trus a okousané potraviny v prodejně Albert

Teď se na scénu opět vrací obchodní řetězec Albert, tentokrát v pražské Tróji. Kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce se nestačili divit, když viděli, jak zázemí prodejny vypadá. Všude byly patrné stopy po výskytu hmyzích škůdců a hlodavců. V prodejně byl navíc velmi zanedbaný úklid a prostory byly výrazně znečištěné. Nečistoty byly kromě podlahy dokonce i na stěnách a na stropě. Inspekce nechala tuto část prodejny uzavřít, dokud nedojde k nápravě.

Na svém webu Potraviny na pranýři informovala, že prodejny už nedostatky odstranila a mohla znovu otevřít. Zákazníci nechápou, jak je vůbec možné, že může být v obchodech takový nepořádek. „Sice jsem o těchto zjištěních několikrát četla, ale stejně nechápu, jak se něco takového může stát. Myši v obchodě jsou opravdu nechutné. Zrovna do bohnického Alberta jsme chodili nakupovat často. Nechápu, jak jsme tam mohli chodit,“  řekla Událostem247 paní Jiřina z Prahy.

Jak na vás podobné záchyty působí? Dejte nám to vědět v komentářích pod článkem

Diskuze Vstoupit do diskuze
119 lidí právě čte
Jiří Klimenský
Autor článku

Jiří Klimenský

Dlouholetý nadšenec v oblasti ekonomie a společenských témat. V minulosti jsem působil v několika menších regionálních médiích. Teď se snažím čtenáře informovat o důležitých tématech na Událostech247.

Zobrazit další články