Do ředitelského křesla Unity usedne bývalý manažer z BioWare, Zingy a EA
zdroj: Unity

Do ředitelského křesla Unity usedne bývalý manažer z BioWare, Zingy a EA

3. 5. 2024 8:00 | Byznys | autor: Jakub Malchárek |

Po loňské kontroverzi kolem dodatečného zpoplatnění enginu Unity odstoupil tehdejší šéf společnosti John Riccitiello. Místo něj teď do čela softwarové firmy, po dočasném řediteli Jimu Whitehurstovi, usedá Matthew Bromberg, bývalý šéf hned několika významných herních společností.

Bromberg své ostruhy získal v BioWare coby generální ředitel značek Dragon Age a Mass Effect. Pak nějakou dobu působil jako viceprezident mobilní divize EA, aby následně zakotvil ve společnosti Zynga coby provozní ředitel.

„Těším se na spolupráci s Unity, abychom poskytli nejlepší integrovanou platformu pro tvůrce, kteří chtějí dělat ty nejlepší hry. Naším cílem bude zrychlení růstu a ziskovosti firmy,“ uvedl Bromberg v oznámení při nástupu do čela Unity.

A že firma bude potřebovat pořádně přehodnotit svůj dosavadní přístup. Kauzou s plány na dodatečnou monetizaci jednotlivých instalací, od kterých nakonec firma ustoupila, si nejen pošramotila důvěru vývojářů, kteří v mnoha případech začali herní engine opouštět, ale také se dostala do finančních problémů, které vyústily hned v několik vln propouštění, při kterých o svá místa přišla až čtvrtina zaměstnanců.

Nejnovější články