Hlavní obsah

Sen o olympiádě v Paříži je v troskách. Coburnová si na Diamantové lize zlomila kotník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistryně světa v běhu na 3000 metrů překážek z roku 2017 Emma Coburnová si minulý týden na mítinku atletické Diamantové ligy v Su-čou zlomila kotník a nestihne americkou olympijskou kvalifikaci naplánovanou na konec června. Tím se bronzové medailistce z her 2016 v Riu de Janeiro rozplynul sen o účasti na OH v Paříži. Informovala o tom na Instagramu.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Emma Coburnová přijde o olympiádu v Paříži

Článek

V závodě, který se uskutečnil v Číně v sobotu, Coburnová špatně došlápla při překonávání vodního příkopu. Nejdříve si myslela, že má jen výron, ale podrobnější vyšetření odhalilo přetržené vazy, poškozenou chrupavku a zlomeninu. Třiatřicetiletá běžkyně musela na operaci a nyní má v kotníku zpevňující šroub.

„Sen o Paříži je pryč. V posledních pár letech se stalo hodně věcí, které mi zlomily srdce, ale já sakra miluji tento sport a nic nevyléčí zlomené srdce tak dobře jako tvrdá práce a návrat zpět,“ napsala americká atletka. Pokud vše půjde dobře, mohla by za šest týdnů začít klusat. „Uvidíme se později v tomto roce,“ vzkázala běžkyně, pro kterou nešťastně skončil první start v sezoně.

Coburnová mohla jet do Paříže na svou čtvrtou olympiádu. Před bronzovým Riem už závodila v Londýně 2012, kde doběhla osmá. Před třemi lety v Tokiu byla ve finále diskvalifikována.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články