Belgická manufaktura prado vyvinula dokonalé mimikry pro domovní technologie

Vložil
Tisková zpráva
03.05.2024 08:35
MONOBRAND s.r.o.

Seznamte se s belgickou značkou prado, která do exkluzivních interiérů dodává čistá řešení pro zapuštění domovních technologií do stropních konstrukcí. Unikátní koncept účelného spojování a společného ukládání hned několika domovních technologií do řemeslně přesně zpracovaných modulů a jejich následné zapouštění do stropů a podhledů významnou měrou přispívá k nerušené čistotě interiérů. „Pro většinu architektů i investorů je osvětlení jedinou věcí, kterou chtějí mít viditelně zavěšenou na stropě – a nikoliv ventilaci, kamery nebo detektory pohybu,“ shrnuje trefně poslání značky Prado Thibault Renson, generální ředitel společnosti. Světovým unikátem jsou i řešení, která kombinují např. světlo s detektorem pohybu nebo světlo s ventilátorem do jedné montážní jednotky. V praxi to znamená, že architekti a interiéroví designéři mohou vystavit na odiv jen to, co vystavit chtějí, zatímco mohou šikovně skrýt do konstrukce stropu to, co skrýt potřebují.


Unikátní skládačka

Základ pro ukládání jednotlivých technologií Prado tvoří vždy montážní jednotka, vyrobená s dokonalou řemeslnou přesností z kvalitního eloxovaného hliníku. Z povrchových úprav a barevného provedení je možné vybírat z černé, bílé, kartáčované šedé a kartáčované nerezově stříbrné. Na výběr máte i z různých tvarů a robustnosti montážních jednotek, od solitérních kousků, které jsou na stropních konstrukcích více či méně přiznané a viditelné, až po řešení pro absolutní zapuštění a ukrytí do stropních konstrukcí. Do vybraného typu montážní jednotky je následně možné začít vybírat technologie. Samozřejmostí je možnost vybrat si vždy jen jednu technologii – např. samostatné osvětlení, ventilátory nebo detektory pohybu. Unikátem, který značku Prado odlišuje od ostatních, je ale právě možnost do jedné montážní jednotky navolit a pospojovat více technologických modulů – typicky osvětlení s ventilátorem nebo osvětlení s PIR čidlem, které jej zároveň ovládá podle toho, zda ve svém zorném poli zaznamená pohyb. „Kromě pohledové čistoty a designového minimalismu těchto řešení nelze opominout ani další výhody,“ vysvětluje Katrin Grund, zakladatelka a majitelka concept store MONOBRAND. „Kombinace svítidla s pohybovým čidlem nebo ventilátorem nejen že urychluje instalaci, ale přispívá rovněž svým dílkem do mozaiky udržitelnost a šetrností k životnímu prostředí: znamená méně materiálů, méně kabelů a ve finále také nižší spotřebu energie na provoz těchto domovních technologií,“ vypočítává Katrin Grund, která značku Prado pro český trh objevila a patří mezi její oficiální distributory.



Light + Ventilation

Kombinace stropního svítidla se zabudovaným ventilátorem. Umožňuje nejen dokonale skrýt ventilační ventily, ale celkově potlačovat rušivý vliv technologií umístěných viditelně na stropě. Výsledkem jsou naše klidnější domovy.




Light + Motion

Tato produktová řada kombinuje stropní svítidlo s plně skrytým snímačem pohybu, který svítidlo ovládá. Světlo se rozsvítí, když jste na místě a vypne se, když jste pryč.


Light only

prado má na poli interiérového designu co nabídnout, i když budete uvažovat pouze o osvětlení a nepotřebujete zaintegrovat další domovní technologie. „Lákavé jsou osvědčené technologie značky pro kompletní zapuštění osvětlení do stropu, ale mně osobně se líbí i mnohé produktové řady, které osvětlení přiznávají. Svítidla Prado se vyznačují jednoduchými, ale do posledního detailu promyšlenými tvary, minimalistickou barevností, kvalitními materiály a promyšlenými povrchovými úpravami,“ zamýšlí se Katrin Grund. „Mezi moje favority z poslední doby patří např. řada acrotrack. Jedná se o velice flexibilně nastavitelné světelné zdroje umístěné na konzoli. Počet jednotlivých svítidel na konzoli i jejich nastavení a namíření je velice variabilní. Dále bych ráda vyzdvihla plně nastavitelné svítidlo acrojack mini – zvládne vertikální nastavení 90°, horizontální 360°. Poskytuje až 1000 lumenů a je k dispozici ve 4 různých úhlech vyzařování. Zapuštěná skleněná čočka přináší úžasný světelný zážitek bez oslnění. Dodává se s neviditelným závěsem a moc mě v interiérech baví,“ dodává Katrin Grund.


Security pradocam

Bezpečnostní kamery, snadno zaměnitelné se svítidly, máte k dispozici v přiznaném i zapuštěném provedení. Jsou kompatibilní se zabezpečovacím systémem i chytrým telefonem, takže vaše bezpečí je vždy zajištěno.


Silné spojenectví – prado a rond

Vize společnosti prado pracovat na jednoduchých a čistých řešeních se skvěle doplňuje s filozofií značky rond – rovněž belgické společnosti, jejíž zakladatel Bart De Backer se rozhodl, že k lepšímu změní svět zásuvek a vypínačů. Tehdy spatřil světlo světa průlomový koncept konstrukce vypínače, který prohlásil rámeček za zbytečnost. Pro svůj další rozvoj se tým kolem značky rond poohlížel po zkušeném partnerovi, který by technologické řešení zapuštěných elektroinstalačních prvků posunul na ještě vyšší úroveň. A spojence par excellence našel právě ve firmě prado, která disponuje rozsáhlými zkušenostmi a know-how v této oblasti – prado už roky dodává čistá řešení pro zapuštění domovních technologií do stropních konstrukcí, zatímco rond de facto dělá totéž se stěnami. A protože značky prado a rond jsou dnes personálně propojené, disponují i společným pohledem na design, mají v portfoliu stejné materiály a povrchové úpravy a celkově jejich kombinace v interiéru spolu výborně ladí.


Posláním společnosti prado je pracovat na designově puristických řešeních, díky nimž bude interiér našich domovů automatizovanější i estetičtější. Jedinečný způsob integrace a skryté instalace domovních technologií nachází ve světě uplatnění především v luxusnějších rezidenčních a hotelových projektech.

www.monobrand.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články