Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Kuřecí křidélka na grilu. Klasika, která se nikdy neomrzí

Kuřecí křidélka na grilu. Klasika, která se nikdy neomrzí

3.5.2024 - AndreaP.

Máme tady slunečný pátek, a před námi je opět víkend. A jelikož nynější dny připomínají spíše léto, je to také ideální čas na grilovačku. A tak dnešní článek bude právě o ní. Kuřecí křidýlka jsou klasika, která nikdy nezklame. Zároveň nás také zajímá názor vás čtenářů, jaké je vaše nejoblíběnější jídlo na grilu? Podělte se s námi v komentářích. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 16 kuřecích křídel
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 3 lžíce kečupu

K přípravě omáčky na potírání dejte do misky rajský protlak, kečup, vinný ocet, med, olej a česnek. Všechny přísady dobře promíchejte, aby se spojily.

Omáčkou potírejte kousky kuřete a dejte je na 15-20 minut grilovat. Občas porce kuřete otočte a často je potírejte omáčkou.

Pokud začne kuře červenat a není propečené, umístěte jej výše nad uhlí.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz