Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Muradova nečekaně vykopli z UFC. Návrat do Oktagonu? Uvidíme, napsal bijec Expresu

    Před necelými dvěma měsíci podepsal s UFC nový kontrakt na 4 zápasy. Nyní ale pro Makhmuda Muradova (34) přišla smutná zpráva v podobě nečekaného konce v prestižní zámořské organizaci. Bijec, který má dítě se zpěvačkou Monikou Bagárovou, se netají tím, že ho vyhazov šokoval. Fanoušci bojových sportů už spekulují, že nabídku pro Muradova chystá šéf Oktagonu Ondřej Novotný, který k Makhmudovi dlouhodobě chová velký respekt. „Uvidíme, co bude dál,“ odpověděl Expresu tajemně Muradov, který se z těžké zprávy teprve oklepává.

    „Dnes jsem podepsal novou smlouvu na 4 zápasy v UFC. Chtěl bych vám všem poděkovat za vaší podporu. Domlouváme další zápas a za pár dní oznámíme místo a jméno soupeře,“ oznámil v polovině března Makhmud Muradov na svém Instagramu.

    Nyní se ale Muradov dozvěděl, že v nejprestižnější MMA organizaci světa bohužel končí. Jako první o tom informoval na sociální síti X profil UFC Roster Watch, který pečlivě hlídá UFC soupisku a informuje, kteří bojovníci z ní zmizeli.

    K nečekanému konci v UFC se pak na sociální síti vyjádřil i Muradov, který se nijak netajil tím, že je z toho smutný a zaskočený.

    „Teď jsem přistál v Istanbulu a stejně jako vy jsem se dozvěděl novinky, že od dnešního dne nejsem zápasníkem UFC. Napsal jsem manažerovi. Nevím proč, proste přišla zpráva, že děkují za všechno a důvod nenapsali. Nevadí, život jde dál,“ říká na krátkém videu Muradov.

    „Nechtěl jsem končit takhle brzy, ale osud je osud. Nejsem zklamaný, ale asi trochu smutný. Je to sport a život pokračuje. Nabídky už mám, kariéru určitě nekončím,“ dodal uzbecký zápasník, který pak poděkoval fanouškům za podporu.

    Světem bojových sportů už se okamžitě začaly šířit informace, že by se Muradov po vyhazovu z UFC mohl vrátit do Oktagonu. Není tajemstvím, že Makhmud má velmi dobré vztahy s promotérem Ondřejem Novotným, který by jeho návrat jistě uvítal, protože potřebuje sehnat novou hlavní hvězdu pro české fanoušky.

    Karlos Vémola, který je už roky největším tahákem Oktagonu, plánuje totiž po červnovém zápase s Attilou Véghem ukončit svou bohatou kariéru. Muradov, který má na Instagramu přes 2 miliony sledujících, by ho, alespoň co se týče popularity a mediální síly, jako jeden z mála mohl adekvátně nahradit.

    Navíc ve svých 34 letech má stále coby sportovec co nabídnout a patřil by mezi nejlepší zápasníky ve své váhové kategorii. Není tajemstvím, že Oktagon plánuje příští rok udělat další ročník úspěšného projektu Tipsport Gamechanger tentokrát ve střední váze a Muradov by jistě platil za jednoho z favoritů této milionové pyramidy.

    „Až Muradov skončí v UFC, okamžitě ho Ondra (Novotný) bude chtít zlákat zpět do Oktagonu a nabídne mu smlouvu. Mají mezi sebou velmi dobré vztahy a určitě nebude problém se dohodnout,“ informoval nás už v minulosti člověk, který se pohybuje v českém MMA a nechtěl být jmenován.

    Když jsme se nyní Muradova zeptali, zdali o návratu do Oktagonu zvažuje, byl uzbecký ranař poněkud tajemný. „Uvidíme, co bude dál,“ odepsal nám ze zahraničí Muradov.

    Před rokem ale Muradov poskytl Expresu rozhovor na kameru, v němž odhalil, že comeback do Oktagonu by ho zajímal. „Je to reálné, proto jsem tady (na turnaji Oktagonu v Liberci, pozn. red.), mně to chybí, ale vše záleží na nabídkách,“ řekl tehdy Muradov, jenž v minulosti nastupoval i s českou vlajkou do klece.

    V nedávném rozhovoru pro web Refresher.cz Muradov se vší vážností uvedl, že by ho lákal zápas s dnes již bývalým šampionem velterové divize Davidem Kozmou. Ten totiž před časem porazil Makhmudova trenéra Petra „Monstera“ Knížete.

    „Jednou bych chtěl pomstít Monstera. Když on (David Kozma) zůstane v Oktagonu a já skončím v UFC, třeba bych chtěl jednou zápasit s ním,“ uvedl předloni Muradov.

    Fotogalerie