Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Náš nejtěžší koncert! Kapela Maxim Turbulenc poprvé vystupovala po tragické smrti Valiho (†53)

    Kapela Maxim Turbulenc má za sebou první vystoupení po tragické smrti Daniela Valiho. | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

    Poprvé od tragické smrti Daniela Valiho (†53) vystoupili jeho parťáci z kapely Maxim Turbulenc na veřejné akci. Na místo, kde na pódiu stával Dan, zbylí členové skupiny umístili mikrofon se stojanem a na něj zavěsili květiny. „Máme za sebou dva nejtěžší koncerty v historii kapely,“ píší hudebníci na sociálních sítích, kde poděkovali fanouškům za podporu.

    „Po těžké ráně, která naši kapelu zasáhla, jsme se rozhodli, že i nadále budeme rozdávat radost. Daníkovo místo sice bude prázdné, ale v našich srdcích a na pódiu bude napořád. Naše vystoupení se budou odehrávat ve smyslu vzpomínek na něj. Nebojte se, budou to veselá vystoupení, protože smutku už bylo dost,“ stálo v nedávném prohlášení kapely Maxim Turbulenc na Facebooku.

    Zbylí členové skupiny Maxim Turbulenc Tomáš Báča (Timi) a Petr Novák (Ajfel) se po nedávné smrti parťáka Daniela Valiho poprvé představili fanouškům 30. dubna na pražské Ladronce a také během vystoupení v Plzni.

    Pražský koncert zachytili fotografové Expresu. Z pořízených snímků je patrné, že Báča a Novák na pódium umístili mikrofon se stojanem, který by jinak používal Vali. Jeho místo ale tentokrát zůstalo prázdné.

    „Daníkovo místo sice bude prázdné, ale v našich srdcích a na pódiu bude napořád,“ uvedl pro web CNN Prima NEWS člen skupiny Petr Novák, přezdívaný Ajfel.

    „Máme za sebou dva nejtěžší koncerty v historii kapely. Ajfel který je v kapele 19 let a Timi, který začíná 10. rok sedí v autě a míří za vámi na vystoupení do Prahy a do Plzně. Jedno místo je ale prázdné… I přes takovou velkou ránu jste nás v tom nenechali. Naopak! Jsme neskutečně vděční za Vaši neuvěřitelnou podporu. Slovy se to snad ani nedá popsat. Dan je pořád s námi. V našich srdcích,“ vzkázali Ajfel a Timi na Facebooku.

    Daniel Vali, který kapelu Maxim Turbulenc v roce 1995 spoluzaložil s dnes již bývalými členy Pavlem Vohnoutem a Petrem Panochou, zemřel náhle během druhého dubnového víkendu. Příčinou smrti byl zřejmě infarkt.

    Vali popíjel v oblíbené hospůdce s přáteli. Podle svědků se zničehonic sesunul k zemi. Na místo okamžitě dorazila lékařská záchranná služba. Ani přes rychlý zásah zdravotníků se jej nepodařilo oživit.

    „Bylo to v baru. Stál, zničehonic strnul, sesunul se k zemi, hodinu ho oživovali... nebyla tam pomoc žádná už. Zničehonic,“ potvrdil pro Prima Ženy hudebníkův dobrý kamarád a kolega z kapely Petr Novák, kterému fanoušci přezdívají Ajfel.

    Daniel Vali byl rozvedený, s manželkou Ivetou měl dvě děti, syna Daniela a dceru Patricii. Kapela Maxim Turbulenc nedávno na sítích oznámila, že pohřeb se odehraje za zavřenými dveřmi.

    „Jako rodina jsme se rozhodli rozloučení uskutečnit v úzkém rodinném kruhu. Budeme moc rádi za respektování našeho rozhodnutí,“ informuje kapela.

    „Nevím, co je v kruhu rodinném. Nikdo mě nepozval, ale ano, šel bych. Znám jeho bývalou ženu a děti. Býval to kamarád, než mi ublížil, tak jsem s ním zažil i to dobré. Lež a nenávist vyhrávají nad pravdou a láskou. Všechno je jinak a to od začátku celého příběhu. Nikoho to ale nezajímá a mě je ze všeho smutno. Bránit se? Koho dnes zajímá pravda? Nikoho,“ reagoval pro Expres.cz Pavel Vohnout alias Kyklop, který s Valim kapelu Maxim Turbulenc založil, ale poslední roky měli velké spory.

    Fotogalerie