Nedávný projekt, který spojil značku Pedigree s Polským rozhlasovým orchestrem, přinesl do světa klasické hudby nečekané dirigenty – psy.

Tento nevšední hudební experiment se zaměřil na to, jak může být hudební tvorba ovlivněna nejradostnějšími zvířecími hrdiny našeho světa. Psí ocas se stal taktovkou a podle jeho mávání orchestr vytvářel jedinečné hudební skladby.

Podívejte se na video YT kanálu Pedigree Brand – Ocasový orchestr

Zdroj: Youtube

Nedávný projekt, který spojil značku Pedigree s Polským rozhlasovým orchestrem, přinesl do světa klasické hudby nečekané dirigenty – psy. Tento nevšední hudební experiment se zaměřil na to, jak může být hudební tvorba ovlivněna nejradostnějšími zvířecími hrdiny našeho světa.

Psí ocas se stal taktovkou a podle jeho mávání orchestr vytvářel jedinečné hudební skladby.

Experiment byl založen na jednoduchém, avšak geniálním nápadu: psům byly ukazovány různé hračky a lákavé pamlsky, které stimulovaly jejich radost a nadšení, jež se promítalo do rychlosti a stylu mávání jejich ocasem. Členové orchestru poté tuto vizuální vstupní informaci proměnili ve zvukový výkon, přičemž tempo a intenzita hudby odpovídaly dynamice psího ocasu.

Díky tomuto projektu mohli posluchači na hudebních platformách jako Spotify nebo Amazon Music objevit zcela nové skladby, které nejenže potěšily jejich uši, ale také podpořily dobrou věc. Pedigree se zavázala darovat částku za každé přehrání skladby nadaci Pedigree Foundation, která pomáhá opuštěným psům najít nový domov.

Projekt otevřel diskusi o kreativním využití zvířat v uměleckých projektech a zároveň upozornil na důležitost adopce a podpory zvířat v nouzi.

Je to příklad toho, jak může být umění přístupné, interaktivní a zároveň sociálně zodpovědné. Celkově tento experiment nejen přináší nové tóny do našich životů, ale také poukazuje na nezastupitelnou roli, kterou mohou naši čtyřnozí přátelé hrát ve společnosti.

Související články

Zdroj: famouscampaigns.com