Hlavní obsah

Zlom. Pereira ukázal na odvetu s Procházkou, řeší se termín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec laviny spekulací? Zásadní rozhodnutí měl totiž učinit šampion polotěžké váhy slavné UFC Brazilec Alex Pereira, dle jehož slov by se dalším titulovým vyzyvatelem měl stát český bijec Jiří Procházka, s nímž úspěšně zápolil už v listopadu loňského roku. Stranou by naopak měla jít ruská dvojka divize Magomed Ankalajev. „S největší pravděpodobností to bude Jiří, Magomed si bude muset nějakou dobu počkat,“ potvrdil Pereira novinářům před víkendovým galavečerem UFC 301 v jeho rodné Brazílii.

Foto: se souhlasem Jiřího Procházky

Český bijec Jiří Procházka po vítězném boji na turnaji UFC 300. Archivní foto.

Článek

Právě Procházka s Ankalajevem jsou nejžhavějšími kandidáty na pozici titulového vyzyvatele pro brazilského šampiona Pereiru, který, jak sám naznačoval, nechce bojovat až na konci roku. Ze stolu tak smetl říjnovou nabídku na turnaj v Abú Dhabí od ruského protivníka a rovněž přiznal, že větší šance jsou aktuálně vkládány do odvety s českým bijcem. Ten zatím čeká. Ledy se ale podle všeho hnuly.

„Máme tady žhavou novinku. S největší pravděpodobností bude můj další vyzyvatel o titul Jiří Procházka. Magomed Ankalajev si bude muset ještě nějakou dobu počkat. Chci zápasit brzo, což by v případě Magomeda znamenalo dlouhé čekání,“ potvrdil Pereira novinářům. „Také jsem slyšel, že o našem odvetném zápasem mluvil Hill, ale i on si bude muset ještě nějakou dobu počkat. Další na řadě podle všeho je Procházka, měl by dostat další titulovou šanci,“ zopakoval možnou realizaci odvetného měření sil.

Podle zahraničních serverů se aktuálně pracuje na konkrétním datu galavečera, na němž by mohlo dojít ke zmíněné titulové bitvě v polotěžké divizi. Brazilský šampion měl navíc pro blízkou budoucnost vyloučit přechod do těžké váhy, o němž mluvil po drtivém triumfu na akci UFC 300.

Pereira, kolem nějž se novináři seběhli jako hladoví supi, prozradil, že v odvetě neočekává Procházkovu diametrálně odlišnou verzi oproti té listopadové v New Yorku. Brazilec tehdy uspěl již ve druhém kole na technický knokaut, hodně se ale řešila koncovka zápasu, na niž si později stěžoval i Čech. „Každý fighter se dostane do bodu, kdy už se přestane vyvíjet. Jiří bojuje dlouho, má za sebou daleko více zápasů. Myslím si, že větší šanci se posunout mám já,“ přemítá 36letý Brazilec, jenž královský trůn divize do 93 kg už jednou uhájil.

S odvetou koneckonců souhlasí i tým kolem 31letého rodáka z Hostěradic, pro nějž by se jednalo o nejkratší možnou cestu zpět k titulu. „Vyslovil jsem svoje stanovisko a uvidíme, jak to vyjedná můj manažer. Já doufám a věřím, že je to na dobré cestě. Jsem ochotný udělat, co je potřeba pro to, mít titulovou šanci,“ stojí si za svým Procházka.

„Jiří je jednička divize a měl by být v dalším duelu v roli vyzyvatele,“ přikyvuje i Martin Karaivanov, trenér českého bojovníka. „Pokud tam ale nebude z druhé strany vůle, mám na mysli z týmu Pereiry, tak to budeme muset řešit, protože nechceme další zápas třeba za rok. Je potřeba to celé seskládat, aby to dávalo smysl.“

Teď už jen zbývá čekat, jak se všechny strany dohodnou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články