Itálie: V San Vero Milis na Sardinii umožní sňatky nahým párům

Obec San Vero Milis na ostrově Sardinie nabízí unikátní možnost sňatků nahým párům přímo na nudistické pláži. Tento krok byl inspirován žádostí německého páru, informovala podle ČTK agentura APA.

Reklama

Italská obec San Vero Milis, situovaná na severu malebného středomořského ostrova Sardinie, vstoupila do dějin jako první místo v Itálii, kde mohou nahé páry uzavřít manželství. Tuto možnost zde nyní mají přímo na oblíbené nudistické pláži Is Benas. „K neobvyklému kroku obec přistoupila na základě speciálního přání od německého páru,“ uvedla agentura APA.

Pláž Is Benas, známá svou pohodovou atmosférou a krásnými výhledy, je jednou ze šesti nudistických pláží na ostrově. Starosta Luigi Tedeschi, který byl za tímto účelem osloven, se zasadil o získání všech potřebných povolení, aby mohl německý pár uskutečnit svou svatbu v souladu s jejich přáním.

„Chceme posilovat vazby s přírodou a podporovat formy turismu, které jsou šetrné k životnímu prostředí,“ uvedl Tedeschi v rozhovoru pro italská média. Sardinie se tím snaží oslovit nejen nudisty, ale i širší veřejnost, která hledá netradiční a autentické zážitky.

Podpora obce pro takovéto netradiční svatby nezůstává bez odezvy. Italský nudistický spolek Nudiverso, který se zavázal šířit kulturu nahoty prostřednictvím různých festivalů po celé Itálii, tuto bizarní iniciativu podle agentury APA vítá.

„Koupání na adama“ je v Itálii sice povoleno pouze na vybraných místech, ale díky obci San Vero Milis a jejich progresivnímu přístupu, se možnosti pro nudisty do budoucna rozšíří.

Iniciativa z San Vero Milis tak přichází se zajímavým způsobem, jak mohou bizarní nápady formovat kulturní a sociální dynamiku regionu.

V dnešní době, kdy turistická odvětví hledají cesty, jak se přizpůsobit požadavkům moderních cestovatelů, může tato bizarní novinka přilákat na Sardinii mnoho nových turistů.

Autor: Petr Ševčík, ČTK.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama