Jan Kačer už má třetím rokem novou srdeční chlopeň, vážné zdravotní problémy ale bohužel opět udeřily.

Herce převezla do nemocnice sanitka kvůli těžkému zápalu plic, který je pro starší a nemocné pacienty velmi nebezpečný.

Aktuálně leží Kačer v motolské nemocnici na plicním oddělení a je pod stálým dohledem a bohužel je situace je hodně vážná.

„O tom, že je Jan Kačer v nemocnici, vím. Děláme spolu už roky Čtené divadlo. Naposledy jsme se viděli před měsícem,“ potvrdil informaci webu ahaonline.cz scenárista, režisér a herec Vlastimil Venclík.

Už v roce 2020 si Jan Kačer stěžoval na bolest nohou, měl problémy s chůzí a byl z toho velice deprimovaný.

Na podzim roku 2021 získal herec Cenu Thálie a po delší době se ukázal ve společnosti. Ačkoliv Kačer osobně dorazil na přímý přenos do Národního divadla, kde byl dlouholetým členem, fanouškům kvůli své vratké chůzi nahnal starosti.

Krátce poté se herci přidaly problémy se srdcem a lékaři mu nakonec museli v Motole voperovat novou srdeční chlopeň.

„Jsem doma, ale jsem ještě trochu chatrný,“ svěřil se v listopadu 2021 výše zmíněnému webu. Aby toho nebylo málo, před rokem Janu Kačerovi diagnostikovali cirhózu jater.

Jelikož nemoc ve většině případů postihuje hlavně alkoholiky, herec byl z tohoto verdiktu velmi překvapený, jelikož alkohol téměř nepije a žije zdravým životním stylem.

„Nepiju, žiju dost střídmě,“ objasnil statečný umělec, který se zapsal divákům do srdcí například svou rolí Rubeše ze seriálu Rodinná pouta.

Na jeho zdraví Kačera se také velice podepsala smrt jeho milované manželky, herečky Niny Divíškové. Manželé spolu byli bezmála šedesát let a vychovali tři dcery.

„Nina byla hodně nemocná, ale statečně nemoci vzdorovala,“ svěřil se tehdy Blesku čerstvý vdovec a dodal, že nikdo její náhlý odchod neočekával.

Herečka trpěla dlouhodobě Alzheimerovou chorobou, její stav se ale rapidně zhoršil poté, co se dozvěděla o smrti své kamarádky z branže, Libušky Šafránkové.

„Když se Nina dozvěděla o smrti Libušky Šafránkové, začala usedavě plakat. A od toho okamžiku to s ní šlo nezadržitelně dolů. Jako by na sebe čekaly! Už jsem s tím nemohl nic dělat,“ prozradil Jan Kačer, který byl z odchodu své milované ženy zdrcený.

„Nina umřela doma, obklopena svými blízkými, tak, jak si přála. Odešla klidná na své stáří,“ dodal umělec, který nyní sám bojuje na hranici života a smrti.

Nezbývá než oblíbenému herci popřát mnoho sil a doufejme, že další zprávy z nemocnice už budou o něco příznivější.

Související články