MENU

Emirates obnovily linku do Phnompenhu

Letecká společnost Emirates se vrací do kambodžského hlavního města Phnompenh s každodenní pravidelnou linkou přes Singapur. Tato nová služba rozšiřuje síť společnosti Emirates na Dálném východě na 21 destinací a navyšuje provoz v Singapuru na čtyři denní lety.

Linka je provozována strojem Boeing 777-300ER v konfiguraci tří letových tříd, které nabízí 8 soukromých suit v první, 42 polohovatelných sedadel v obchodní a 304 sedadel v ekonomické třídě. Let EK348 společnosti Emirates bude z Dubaje odlétat ve 2.30 a do Singapuru přilétat ve 14.05. Ze Singapuru pak odletí v 15.35 a do Phnompenhu přilétne v 16.35. Zpáteční let EK349 společnosti Emirates bude z Phnompenhu odlétat ve 20.50 v  Singapuru přistávat ve 23.50 hodin. Odlet ze Singapuru je plánován v 1.40 následujícího dne s příletem do Dubaje ve 4.55. Všechny uvedené časy jsou lokální.

Nabil Sultan, výkonný viceprezident pro prodeje, k obnovení provozu Emirates do Phnompenhu uvedl: „Kambodža je díky svému bohatému kulturnímu dědictví a rostoucí ekonomice atraktivní destinací pro volný čas i obchodní cesty. Těší nás, že se toto centrum obchodu a kultury opět připojilo k naší rozsáhlé síti na Dálném východě. Prostřednictvím propojených služeb mezi Singapurem a Phnompenhem podporujeme obchodní a podnikatelský pohyb mezi oběma regionálními centry a usnadníme tak pohodlný dovoz a vývoz mezi Singapurem, Kambodžou a Spojenými arabskými emiráty, a dalšími trhy v naší globální síti.“

Cyril Girot, výkonný ředitel společnosti Cambodia Airports, řekl: „S novou linkou Emirates do hlavního města království se obnovuje i síť mezinárodních linek letiště v Phnompenhu, což představuje skvělou zprávu pro cestující.“

Rozvoj obchodních příležitostí z Kambodže s Emirates SkyCargo

Za poslední dva roky společnost Emirates SkyCargo odbavila do Phnompenhu a z něj 2 420 tun nákladu, a to prostřednictvím propojených transportních služeb a mezilinkových partnerství, která zajišťují spojení přes Thajsko a Malajsii do rozsáhlé globální sítí letecké společnosti. Zahájením denního letu společnost Emirates SkyCargo zefektivní provoz a posílí obchodní vazby mezi Kambodžou a klíčovými trhy jako jsou Spojené arabské emiráty, USA, Kanada, Nizozemsko a Velká Británie s dostupnou kapacitou 300 tun týdně. Mezi hlavní očekávané komodity patří móda, čerstvé ovoce, chlazené maso a další zboží podléhající rychlé zkáze.

Významné centrum jihovýchodní Asie

Phnompenh, hlavní město Kambodže, je rychle se rozvíjejícím hospodářským, průmyslovým a kulturním centrem země a zároveň se řadí k oblíbeným centrům cestovního ruchu a obchodu v jihovýchodní Asii. Těší se rovněž značnému zájmu cestovatelů z Evropy a Ameriky. Město v současné době buduje nové mezinárodní letiště, které nahradí stávající letiště v Phnompenhu a zlepší spojení Kambodže se světem. Jeho provoz bude zahájen v roce 2025.

Phnompenh je známý svými památkami a turistickými atrakcemi, včetně královského paláce se Stříbrnou pagodou či Národního muzea. Díky každodenním letům do Phnompenhu a dohodě s Cambodia Air nabízí společnost Emirates také pohodlné cestování do světoznámého chrámového komplexu Angkor Wat nedaleko Siem Reapu.

Text a foto: Emirates /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.