Carl F. Bucherer představuje novou kolekci hodinek

03. Květen 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost se zde objeví 02. 06. 2024

Carl F. Bucherer je tradiční značka, která se vždy držela na špici času a vytvářela hodinky, které zachycují současný duch a zároveň směřují k budoucnosti. V roce 2023, kdy slaví 135. výročí svého založení, uvádí na trh CFB Capsule Collection, která se zaměřuje na pět hodinek s osvědčeným designem, který si cení znalci CFB. Některé modely této edice mají pouzdro z kovaného uhlíkového vlákna s titanovým jádrem, což jim dodává futuristický vzhled a skvělou odolnost.

CFB Capsule Collection je ztělesněním toho, co CFB znamená: objevování, cestování a hledání nových horizontů. Každý z pěti modelů je vybaven vlastním mechanickým kalibrem a nabízí různé funkce, jako je periferní tourbillon, věčný kalendář, velké datum, flyback chronograf nebo roční kalendář. Všechny hodinky jsou limitované a mají certifikát chronometru COSC.

Mezi nejvýraznějšími kousky kolekce je Manero Tourbillon Double Peripheral Black, který je omezen na 30 kusů. Tento model má patentovaný periferně uložený plovoucí tourbillon, který se zdá být zavěšený na ciferníku na pozici 12 hodin. Pohání ho kalibr CFB T3000, který má rezervu chodu 65 hodin. Pouzdro z kovaného uhlíku a titanu je doplněno hybridním gumovým řemínkem s uhlíkovou texturou.

Dalším skvostem je Manero Peripheral Perpetual Calendar Black, který je omezen na 88 kusů. Tento model má věčný kalendář a fázi měsíce, které zajišťuje kalibr CFB A2055. Na ciferníku je umístěn disk z aventurinu, na kterém jsou dvě ručně ryté měsíčky z bílého zlata. Hodinky ukazují správný den i v přestupných letech a vyžadují jen malou korekci v roce 2100.

Třetím modelem s pouzdrem z kovaného uhlíku a titanu je Manero Peripheral BigDate Black, který je omezen na 188 kusů. Tento model je poháněn kalibrem CFB A2011 a vyniká velkým datem na pozici 11 hodin. Na ciferníku je také indikátor dne v týdnu a malé sekundové a rezervní ciferníčky.

Kolekci doplňují dva modely s pouzdrem z nerezové oceli s DLC povlakem a matně černým lakovaným povrchem. Jde o Manero Flyback a Heritage BiCompax Annual, které jsou inspirovány oblíbenými hodinkami Carl F. Bucherer. Oba modely mají chronograf a kalibr CFB 1970, resp. CFB 1972, který navíc poskytuje roční kalendář.

Galerie